ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως για να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της “συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης, ειδικά στην Γάζα”, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι η χώρα του θα συνεχίσει την υποστήριξή της προς τους Παλαιστίνιους, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Την ίδια ώρα, στο Κάιρο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν ότι πρέπει να πρυτανεύσει η “φωνή της λογικής” στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.
Ο Σίσι και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που συζήτησαν τις εξελίξεις στη σύγκρουση σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συμφώνησαν ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ερντογάν σε Παλαιστίνιους: “Σταματήστε να παρενοχλείτε” τους Ισραηλινούς
Χαμάς: Τώρα δηλώνει ανοιχτή σε διάλογο για εκεχειρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Ο Φάρατζ θέλει «μαζικές απελάσεις» αιτούντων άσυλο
- «NEWSROOM» με τον Γιώργο Σιαδήμα πρεμιέρα την Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 στο ΕΡΤNEWS
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 3 νησιά – Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία
- Παύλος Μαρινάκης: Ο αγώνας ενάντια στον κάθε μορφής ολοκληρωτισμό είναι διαρκής
