ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ανάσα» για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θεωρεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τις επερχόμενες επενδύσεις πράσινης τεχνολογίας στη χώρα με την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.
Οι δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παραγωγή υδρογόνου καθώς και σχετικά δίκτυα «θα έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρη την οικονομία», δήλωσε ο Σολτς την Κυριακή σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ZDF.
«Έχουμε κινηθεί με απίστευτη ταχύτητα και έχουμε τροποποιήσει μια σειρά νομοθετικών πράξεων, έτσι ώστε επιτέλους να αποκατασταθούν επαρκώς οι υποδομές μας», ανέφερε.
Σημειώνεται ότι η οικονομία της Γερμανίας παρέμεινε στάσιμη κατά το β’ τρίμηνο μετά τη χειμερινή ύφεση, που επιβαρύνθηκε από το υψηλό ενεργειακό κόστος, την έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και τα αυξανόμενα επιτόκια στην ευρωζώνη.
Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής, συνέχισε να υποχωρεί τον Ιούνιο, οδηγούμενος από οχήματα και κατασκευές.
Σήμερα υπάρχουν και εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να επεκτείνει το ανώτατο όριο στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για εταιρείες και νοικοκυριά.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δίνει χρηματοδοτεί την αγορά μικροτσίπ με πολλά δισεκατομμύρια, προκειμένου να προσελκύσει τους κατασκευαστές.
Αυτό το μήνα, η Taiwan Semiconductor Manufacturing, συμφώνησε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ανατολική Γερμανία σε συνεργασία με την Infineon Technologies, την NXP Semiconductors και τον Robert Bosch.
«Αυτές οι εταιρείες δεν επενδύουν λόγω των χρηματοδοτήσεων. Επέλεξαν τη Γερμανία ως μία οικονομική τοποθεσία», τόνισε ο Σολτς.
Διαβάστε επίσης:
Eurobank: Πιο ανοιχτή η ελληνική οικονομία σε σύγκριση με τη δεκαετία του 2000
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Αθανασίου (σπάνια νοσήματα): Η γενετική πρόληψη εξοικονομεί έως και 15 ευρώ για κάθε 1 ευρώ επένδυσης
- Στρατηγική συμμαχία Εξάρχου – Καλλίνικου: Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, η Ελευσίνα και η εμπλοκή του DFC
- Αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη: Η απόφαση-σταθμός που θα κοστίσει ακριβά στο Δημόσιο
- Πάνω από 350 πλοία και 6.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι στα Στενά του Ορμούζ και στον Περσικό κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.