Η ένταση της πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway μειώθηκε και διασώστες κατάφεραν για πρώτη φορά να ανέβουν σε αυτό, την ώρα που οι τοπικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εμποδίσουν μια περιβαλλοντική καταστροφή.
Σύμφωνα με την ολλανδική πυροσβεστική υπηρεσία, η πτώση της θερμοκρασίας επέτρεψε σε μια ομάδα διασωστών να ανέβουν για πρώτη φορά στο φλεγόμενο πλοίο και να το δέσουν καλύτερα με το ρυμουλκό που το κρατάει ακινητοποιημένο στη θέση του, στα ανοιχτά του νησιού Άμελαντ. «Αυτό θα μας επιτρέψει να το μετακινούμε ευκολότερα και να το έχουμε υπό τον έλεγχό μας», πρόσθεσε η πυροσβεστική, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη του σωστικού συνεργείου δεν παρέμειναν πάνω στο Fremantle Highway αφού ολοκλήρωσαν το δέσιμό του.
Οι ολλανδικές αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη βύθιση του πλοίου. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια. Καταφέραμε να ανακτήσουμε λίγο τον έλεγχο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι εξακολουθεί να βγαίνει καπνός», είπε η Λέα Φέρστεγκ, μια εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.
Η ένταση της φωτιάς μειώθηκε, μολονότι η επιχείρηση για την κατάσβεσή της διακόπηκε την Πέμπτη ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί το πλοίο από την μεγάλη ποσότητα του νερού που έμπαινε μέσα.
Σύμφωνα με την εταιρεία K Line, που είχε νοικιάσει το πλοίο, το Fremantle Higway μετέφερε 3.783 καινούρια αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 498 ήταν ηλεκτρικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ολλανδία: Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο με 3.000 οχήματα – Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες
Κεφαλονιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από την TMS του Γιώργου Οικονόμου στον ρωσικό «σκιώδη στόλο»: Η διαδρομή του τάνκερ Smyrtos που κατέσχεσε η Βρετανία
- Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Ανθήλη
- Κύπρος: Στο φως το πόρισμα της Αρχής Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» – Καίγονται Αναστασιάδης, Ριμπολόβλεφ και άλλα 13 ονόματα
- Η Christofferson, Robb & co, προσωρινός ανάδοχος για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Τζιανλουίτζι Απόντε: Ο κορυφαίος εφοπλιστής στον κόσμο με πάνω από 1.000 πλοία, αεροπλάνα, τρένα, ιδιωτικά νησιά, 200.000 υπαλλήλους και 675 γραφεία σε 155 χώρες
Κάμερες στις πολυκατοικίες: Πότε επιτρέπονται και πότε μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με καταγγελία ή αγωγή αποζημίωσης
Τι γίνεται στην Ιντεάλ, οι 4 Έλληνες εφοπλιστές στη SpaceX, ο πόλεμος των εφοπλιστών Καρνέση, η προφητεία του Κούστα, οι δικηγόροι του Λονδίνου, το adios του Βακάκη, το μυστήριο με το super yacht και η μυστική συνάντηση του υπουργού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.