ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν σήμερα σε αλλαγές σε σχέδιο νόμου για τους κανόνες που θα πρέπει να διέπουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) το οποίο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προσπάθεια δημιουργίας παγκόσμιων προτύπων για μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται παντού από τα αυτοματοποιημένα εργοστάσια μέχρι αυτοματοποιημένες εφαρμογές όπως το ChatGPT.
Οι ευρωβουλευτές θα πρέπει τώρα να συζητήσουν τις λεπτομέρειες με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτού οι κανόνες γίνουν νόμος.
«Η ΑΙ εγείρει πολλά ερωτήματα — κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά. Αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να πατήσουμε το ‘pause’. Αντίθετα, το θέμα είναι να δράσουμε γρήγορα και να αναλάβουμε την ευθύνη», δήλωσε ο Επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν.
Το μεγαλύτερο ζήτημα αναμένεται να είναι η αναγνώριση προσώπου και η βιομετρική επιτήρηση, όπου μερικοί ευρωβουλευτές θέλουν πλήρη απαγόρευση, ενώ χώρες της ΕΕ θέλουν μια εξαίρεση για λόγους εθνικής ασφάλειας, άμυνας και στρατιωτικούς σκοπούς.
Διαβάστε επίσης:
Ερντογάν: Δε θα διστάσω να συζητήσω με τον Μητσοτάκη
Μητσοτάκης: Αναβάλλεται η αποψινή ομιλία στην Πάτρα, λόγω του ναυαγίου στην Πύλο
Κούγιας για Πισπιρίγκου: Έχει σοβαρή αυτοάνοση ασθένεια που μεταλαμπαδεύεται στα παιδιά
──────────────────
Εκλογές 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιωάννης Τσακίρης (ΕΤΕπ): Με την επένδυση της Metlen στην παραγωγή γαλλίου, η Ελλάδα περνά από την περιφέρεια στο επίκεντρο
- ONEX RSIS: Σε εφαρμογή η στρατηγική συνεργασία με την κορεατική SSRST
- Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερό προβάδισμα 12 μονάδων για ΝΔ, στο 23,5% στην πρόθεση ψήφου
- Γαλλία: Παρουσίασε στη Σουηδία τη νέα της φρεγάτα FDI, επιδιώκει συμφωνία 5 δισ. δολαρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.