ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Tesla δεν έχει «ανοσία» στο παγκόσμιο αρνητικό οικονομικό αποτύπωμα, ανέφερε ο Έλον Μασκ, ο οποίος προειδοποίησε για μεγάλες δυσκολίες τους επόμενους 12 μήνες, ενώ υποσχέθηκε μια αλλαγή «πλεύσης» της εταιρείας, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.
Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας χθες στο Όστιν του Τέξας, ο Μασκ μίλησε για τη ζήτηση οχημάτων και τον τρόπο που η εταιρεία θα μπορούσε να αποσπάσει γρήγορα κέρδη από τον ανταγωνισμό σε μια αργή οικονομία.
Επισημαίνοντας ότι έρχονται δύσκολοι καιροί ακόμη και για την Tesla, τον ηγέτη της αγοράς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Μασκ είπε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να διαφημίσει τα οχήματά της, κάτι που δεν έχει κάνει στο παρελθόν.
Σημειώνεται ότι ο Μασκ δέχεται πιέσεις για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την έλλειψη ενός επαρκούς και σωστού διαδόχου.
Επίσης, δέχεται επικρίσεις για τον περιορισμό της ζήτησης και τις καθυστερήσεις ορισμένων νέων μοντέλων, καθώς και για τη συμμετοχή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, την οποία αγόρασε τον Οκτώβριο.
«Υπήρξε μια βραχυπρόθεσμη απόσπαση της προσοχής μου γιατί έπρεπε να κάνω μια μεγάλη ‘χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς’ στο Twitter για να διασφαλίσω την επιβίωση της εταιρείας», δήλωσε χθες ο Μασκ.
Προσέτι, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι η πρώην διευθύντρια διαφήμισης των μέσων ενημέρωσης NBCUniversal, θα τον διαδεχθεί ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Twitter και ότι θα επικεντρωθεί στα προϊόντα και την τεχνολογία της εταιρείας.
Παράλληλα όμως, δεν φαίνεται ότι θα αποστασιοποιηθεί τελείως, καθώς έστειλε ένα email στο προσωπικό τη Δευτέρα λέγοντας πως η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει νέες προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών συνεργατών, εκτός και αν τις εγκρίνει ο ίδιος προσωπικά, ενώ ζήτησε και από τα στελέχη να «σκεφτούν προσεκτικά» πριν υποβάλουν αιτήματα προσλήψεων.
Πηγή: Reuters
Διαβάστε επίσης:
Siemens: Αυξάνονται οι παραγγελίες και τα έσοδα – Αισιοδοξία για το β’ τρίμηνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CrediaBank: Στα 45,1 εκατ. ευρώ τα επαναλμαβανόμενα κέρδη μετά φόρων το 2025
- ΕΕ: Επτά χώρες προειδοποιούν να «μην ανατρέψει τον σχεδιασμό της αγοράς ενέργειας»
- Μπροστά στο απόσπασμα – Η αποτύπωση της γερμανικής θηριωδίας σε μία φωτογραφία
- ΟΣΕΘ: Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ – Ποιοι αντικαθιστούν τον Τόσκα και τον Καλογερούδη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.