ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τον καταναλωτή. Και οι τιμές που οι καταναλωτές βλέπουν σήμερα δεν είναι βιώσιμες.
«No consumer, no party» ανέφερε ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος του Jumbo, Απόστολος Βακάκης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου το 2023. Μαθηματικά είναι βέβαιο ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια μη βιώσιμη κατάσταση είπε αναφερόμενος στις πληθωριστικές πιέσεις.
Πρόσθεσε δε ότι κάθε μέρος στην εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κλείσει την ψαλίδα.
Είναι πολύ καθαρό ότι η στρατηγική του Jumbo να σέβεται τον καταναλωτή. Και «όποιο όφελος από την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας το επιστρέφουμε στον καταναλωτή».
Η αγορά περιμένει μια δικαιολογία για να αρχίσει τις διορθώσεις, ανέφερε σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω ακρίβειας. Επιστρατεύοντας μάλιστα τις χαρακτηριστικές ατάκες που συνηθίζει είπε ότι «έξω έχει ηλιοφάνεια».
Τα ισχυρά οικονομικά είναι πάντα εδώ και δεν έχουν να κάνουν με επέκταση και είναι ο μόνος τρόπος σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξαγορών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε τον εαυτό μας σε ακριβά project γιατί αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους».
Οι συνθήκες της αγοράς, αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον, συμφωνούμε όλοι ότι αυτό το πληθωριστικό περιβάλλον δεν είναι βιώσιμο. Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου 200 εκατ. ευρώ είπε ότι κανένα σχέδιο δεν υπάρχει για άλλο δάνειο και η εταιρεία θα προχωρήσει χωρίς δανεισμό.
Διαβάστε επίσης
Jumbo: Πληρώνει πρόωρα και τους ομολογιούχους ο Απόστολος Βακάκης
Jumbo: Στα 248,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2022 – Άλμα +14,12% στις πωλήσεις
Jumbo: Στις 7 Ιουνίου η ετήσια ΓΣ – Πρόταση του ΔΣ για μη διανομή περαιτέρω μερίσματος για το 2022
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι είναι το σύνδρομο road rage, που έχουν πολλοί οδηγοί – Δύο ειδικοί ψυχικής υγείας εξηγούν
- Ντορίνα Παπαλιού: Με τη «Φωνή στα χέρια της» πάει στο Public
- Ιδιωτικά σχολεία και homeschooling: Καταγγελίες για αμφιλεγόμενες πρακτικές – Ποια σχολεία συμμετέχουν
- Αμερικάνικη… απόβαση 250 εκατ. ευρώ στη Λισσαβώνα για το 70% της Μπενφίκα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.