ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιννπίνγκ θα πρέπει να αξιοποιήσει την επίσκεψή του στην Μόσχα για να ενθαρρύνει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.
«Εάν η Κίνα θέλει να διαδραματίσει έναν πραγματικό ρόλο για να αποκατασταθεί η κυριαρχία στην Ουκρανία, τότε προφανώς θα το καλωσορίσουμε αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού στους δημοσιογράφους.
«Είμαστε σαφείς ως προς το ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία που δεν υποστηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας και την αυτοδιάθεσή της δεν είναι καθόλου μια ειρηνευτική συμφωνία. Έτσι θα συνεχίσουμε να καλούμε την Κίνα, όπως κάναμε και στο παρελθόν, να συμπράξει με άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο και να καλέσει τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του.»
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΑΣΘ: Όλο το σχέδιο για τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης λόγω της προσωρινής διακοπής του Μετρό
- Τάκης Θεοδωρικάκος: Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Ρήγας
- AΚTOR-ΔΕΠΑ: Υπεγράφη η συμφωνία της Atlantic-See LNG Trade για το αμερικανικό LNG στην P-TEC
- BriQ Properties: Στα €2,830/μετοχή η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών