ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι συνολικές προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά το προηγούμενο έτος 2022, έφτασαν τις 227 με τον αριθμό αφίξεων επιβατών να ανέρχεται σε 304.257, ενώ το 2021 οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων ήταν μόνο 118 στα οποία επέβαιναν 119.930 επιβάτες, δηλαδή η αύξηση στις αφίξεις και στους επιβάτες το 2022 σε σχέση με το 2021 ήταν 154%.
Με αυτές τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων, το λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται στην 6η θέση στην κατάταξη των λιμένων της Ελλάδας όσον αφορά στις προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων.
Όσον αφορά στις εθνικότητες των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων το 2022, το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν Γερμανοί 80.000, Αμερικάνοι 51.000, Ιταλοί 44.000, Άγγλοι 29.000, Ισπανοί 13.000, Γάλλοι 11.000 και Έλληνες 9.000.
Σχολιάζοντας την αύξηση του ποσοστού στην επίσκεψη κρουαζιεροπλοίων ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛ Ηρακλείου, Μηνάς Παπαδάκης, τόνισε ότι δεν «ήταν τυχαία» και πρόσθεσε:
«Το Ηράκλειο ως προορισμός προσφέρει στους επισκέπτες κρουαζιέρας μοναδικές και αξέχαστες πολιτιστικές, ιστορικές, αρχαιολογικές, ιστορικές και γαστρονομικές εμπειρίες. Ο ΟΛΗ έδωσε και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος για παράνομα συνδρομητικά κανάλια με λεία 7 εκατ. ευρώ – Πώς δρούσαν οι δράστες
- ΕΕΚΕ: Ποια είναι τα δικαιώματα του ενοικιαστή σε μισθωμένο ακίνητο – Τι επισκευάζει ποιος
- Μαθιός Πυρίμαχα: Αναβολή ΓΣ για την 1η Ιουλίου
- TotalEnergies: Διπλασιασμός κερδών σε $1 δισ. από το πετρέλαιο – Τι ανέφερε ο CEO στο γαλλικό κοινοβούλιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.