ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να πει σήμερα αν η Ρωσία ετοιμάζεται για πλήγματα στη Μόσχα, αφού κυκλοφόρησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν αντιαεροπορικά συστήματα σε ταράτσες κτιρίων της πρωτεύουσας.
Οι φωτογραφίες δείχνουν συστήματα Pantsir S-1, τα οποία είναι ικανά να αναχαιτίσουν πυραύλους πλεύσης και βαλλιστικούς. Οι Μοσχοβίτες είδαν να εμφανίζεται ένα τέτοιο σύστημα κοντά σε ένα κτίριο του υπουργείου Άμυνας και στη στέγη ενός άλλου, στο κέντρο της Μόσχας.
Ένα τρίτο σύστημα Pantsir τοποθετήθηκε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την κατοικία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Νόβο-Ογκαριόβο, κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία φοβάται πως η Μόσχα θα αποτελέσει στόχο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να απαντήσει και παρέπεμψε για απαντήσεις στο υπουργείο Άμυνας.
«Έχουν αναλάβει την ασφάλεια της χώρας γενικότερα και της πρωτεύουσας ειδικότερα και επομένως είναι προτιμότερο να ρωτήσετε το υπουργείο Άμυνας για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Το υπουργείο Άμυνας, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.
Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις, τις οποίες αποδίδει στην Ουκρανία – είτε πρόκειται για σαμποτάζ, είτε για πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές κοντά στα σύνορα.
Τον Δεκέμβριο, η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι έπληξε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μια βάση βομβαρδιστικών αεροσκαφών στο Ένγκελς, στην περιφέρεια του Σαράτοφ, που απέχει 600 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.
Το Κίεβο ζητά από τη Δύση οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς ώστε να μπορέσει να πλήξει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού σε μεγάλο βάθος. Οι δυτικές χώρες ωστόσο φοβούνται ότι αυτά τα όπλα θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση του πολέμου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Βράζουν» 30 CEOs φαρμακευτικών για το clawcack – Δημοσιεύουμε την επιστολή που απέστειλαν στον Άδωνι Γεωργιάδη
- 6 τρόποι για να καταλάβετε αν το κινητό σας έχει παραβιαστεί και τι να κάνετε στη συνέχεια
- Πώς διαβάζει το Μαξίμου τα «κόμματα» Τσίπρα και Καρυστιανού και τι φοβάται με τον Αντώνη Σαμαρά
- Πότε και ποιοι θα χτυπήσουν το σχολικό κουδούνι στο Ελληνικό