• Ναυτιλία

    H Hapag-Lloyd πήρε το 49% των τερματικών σταθμών του ιταλικού ομίλου Spinelli

    Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd

    Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd


    Εγκρίθηκε εξαγορά από τη Hapag-Lloyd μειοψηφικού πακέτου μετοχών του Ομίλου Spinelli από την αρμόδια Αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας.

    Η συμφωνία είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2022 και η Hapag-Lloyd απέκτησε το 49% των μετοχών σε έναν από τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών και μεταφορών της Ιταλίας.

    Το υπόλοιπο 51% των μετοχών του εταιρικού ομίλου παραμένει στα χέρια της οικογένειας Σπινέλι. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

    Η εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Hapag-Lloyd να επεκτείνει τη συμμετοχή της στον τομέα των τερματικών σταθμών. Πρόσφατα μέσω συμφωνίας αποκτήθηκε μερίδιο στην επιχείρηση τερματικών σταθμών της SM SAAM με έδρα τη Χιλή.

    Επιπλέον, έχει αναλάβει μερίδια στην Jade Weser Port στο Wilhelmshaven, τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Altenwerder στο Αμβούργο, τον τερματικό σταθμό TC3 στην Ταγγέρη και τον τερματικό σταθμό 2 στη Damietta της Αιγύπτου, ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή.

    Η Hapag-Lloyd διαθέτει σήμερα στόλο 252 σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και συνολική μεταφορική ικανότητα 1,8 εκατομμυρίων TEU και η εταιρεία έχει περίπου 14.500 υπαλλήλους και περισσότερα από 400 γραφεία σε 137 χώρες.

    Η Hapag-Lloyd είναι ένας από τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης στο Διατλαντικό, στη Μέση Ανατολή, στη Λατινική Αμερική και στο Ενδοαμερικανικό εμπόριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μελίνα Τραυλού: Η Neptune Lines ιδρύει νέα εταιρεία και εισέρχεται στα logistics

    Η Fincantieri θα ναυπηγήσει ένα Service Operation Vessel για την παρακολούθηση και συντήρηση αιολικών θαλάσσιων πάρκων



    ΣΧΟΛΙΑ