• Ναυτιλία

    Η Fincantieri θα ναυπηγήσει ένα Service Operation Vessel για την παρακολούθηση και συντήρηση αιολικών θαλάσσιων πάρκων

    Ο Pierroberto Folgiero, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri

    Ο Pierroberto Folgiero, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri


    Η Fincantieri γνωστοποίησε ότι υπέγραψε, «μέσω της αμερικανικής θυγατρικής της εταιρείας Fmg – Fincantieri Marine Group, συμφωνία με την Crest Wind, μια κοινοπραξία της Crowley και της Esvagt, για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός Service Operation Vessel».

    Όπως αναφέρουν ναυλομεσιτικές πηγές «το πλοίο, θα έχει μήκος 88 μέτρα, θα ναυπηγηθεί στο εργοστάσιο Bay Shipbuilding και θα τεθεί σε λειτουργία το 2026. Η μονάδα θα εξυπηρετεί το Coast Virginia Offshore Wind, ένα αιολικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες Dominion Energy».

    Οι μονάδες SOV χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τεχνικών για τη συντήρηση και την παρακολούθηση της λειτουργίας των ανεμογεννητριών στη θάλασσα. Η Crowley είναι ένας σημαντικός υποστηρικτής της υπεράκτιας αγοράς αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, ενώ η Esvagt είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών SOV στην Ευρώπη.

    Ο Pierroberto Folgiero, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri, σχολίασε: «Με αυτή την συμφωνία, η Fincantieri επιβεβαιώνει ότι είναι ο κινητήριος μοχλός στον τομέα των πλοίων που υποστηρίζουν υπεράκτια αιολική ενέργεια, ο οποίος θα συγκεντρώσει τεράστιες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια. Όπως αναφέραμε στο επιχειρηματικό σχέδιο, η ώθηση προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστική θέση και τον διακριτικό χαρακτήρα του μοντέλου μας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα συνέργειες σε όλες τις βασικές δραστηριότητες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων του Ομίλου».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γιώργος Οικονόμου παρήγγειλε 7 δεξαμενόπλοια αξίας 460 εκατ. δολαρίων

    Ο άγνωστος Σπύρος Νιάρχος: Πάμπλουτος, μεγαλόκαρδος και ευεργέτης



    ΣΧΟΛΙΑ