• Mononews TV

    Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital): Επενδύσεις ύψους 5,5 δισ. δολ. την τελευταία διετία στην πράσινη ναυτιλία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Για ακόμη μία χρονιά, ο αγγλικός οίκος Lloyd’s εξέδωσε τη λίστα «Lloyd’s List» που περιλαμβάνει τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της ναυτιλίας.

    Η 13η φετινή έκδοση, του Lloyd’s List’s One Hundred People, αντανακλά την επόμενη γενιά που πρόκειται να αφήσει ισχυρό στίγμα στη ναυτιλία. Εν μέσω των σημαντικών προκλήσεων της ψηφιακής μετάβασης αλλά και της απανθρακοποίησης, η ναυτιλία κατάφερε να αναδείξει τον ισχυρό ρόλο της στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας.

    Αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή νέα άνοδος κατά έξι θέσεων, αυτή τη φορά, του Βαγγέλη Μαρινάκη από την 47η που ήταν το 2021 στην 41η το 2022, ως αποτέλεσμα της διεθνούς αναγνώρισης του ρόλου του στον κλάδο. Το 2021 είχε κερδίσει 12 θέσεις. Στον πρόλογο του σημειώματος για τη συμπερίληψη του κ. Μαρινάκη στη λίστα, η Lloyd’s List αναφέρει ότι ο Έλληνας εφοπλιστής αντί να πτοείται από τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος, είναι θετικά ενεργοποιημένος.

    «Η ναυτιλία βρίσκεται μέσα σε όλες τις αλλαγές, είτε είναι γεωπολιτικές, είτε περιβαλλοντικές. Είναι μια συναρπαστική διεθνής επιχειρηματική δραστηριότητα και εμείς είμαστε παρόντες για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις αλλαγές» αναφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Όπως μάλιστα επισημαίνει η Lloyd’s στην ειδική ανάλυση, ελάχιστοι στη ναυτιλία συνδυάζουν την μακροπρόθεσμη στρατηγική σκέψη με την ικανότητα αξιολόγησης και αξιοποίησης των ευκαιριών όπως εκείνος ενώ οι αριθμοί από μόνοι τους υποδηλώνουν έναν βαθμό υπερδραστηριότητας.

    Τη χρονική περίοδο της σύνταξης της έκθεσης, η Capital Group ελέγχει σχεδόν 100 πλοία, με χωρητικότητα πάνω από 10,5 εκατομμύρια dwt και αξία που προσεγγίζει τα 9 δισ. δολάρια.

    Κατά τη διάρκεια του 2021 και τους πρώτους 10 μήνες του 2022, όπως επισημαίνεται, ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε σε 75 συναλλαγές αξίας 5,5 δισ. δολαρίων. Σε αυτές τις συναλλαγές, συμπεριλαμβάνονται 47 εξαγορές πλοίων μεταξύ των οποίων 32 παραγγελίες νεότευκτων, που μπορούν σε μεγάλο βαθμό να χαρακτηριστούν ως επενδύσεις σε πιο πράσινα πλοία.

    Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και 26 πωλήσεις, κυρίως παλαιότερης τεχνολογίας πλοίων, ενώ όπως υπογραμμίζει η Lloyd’s List η εναλλαγή περιουσιακών στοιχείων, έχει βοηθήσει, εδώ και χρόνια, τον Έλληνα εφοπλιστή να χρηματοδοτεί τα στρατηγικά του σχέδια.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ