ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε δημόσια προσφορά 3.750.000 κοινών μετοχών προχωρά η ναυτιλιακή εταιρεία GasLog Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.
Σκοπός της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει τα έσοδα για γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνονται εξαγορές πλοίων, αποπληρωμή χρέους, κεφαλαιουχικές δαπάνες και προσθήκες στο κεφάλαιο κινήσεως. Στους σκοπούς αυτούς θα περιλαμβάνονται επίσης πιθανότατα και εξαγορές από τη μητρική της, GasLog Ltd.
Τη δημόσια προσφορά, που ανακοίνωσε η GasLog Partners τη Δευτέρα, θα “τρέξει” η Citigroup, κρατώντας το βιβλίο προσφορών.
Σημειώνεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου o αναλυτής της Stifel, Benjamin Nolan, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της GasLog Partners, δίνοντας σύσταση “buy” και θέτοντας τιμή-στόχο τα 24 δολάρια/τεμάχιο, με το σκεπτικό ότι η ναυτιλιακή βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση σε σχέση με τις προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει από τη μητρική της GasLog.
Μάλιστα, από τη στιγμή που η GasLog Partners έχει υπογράψει ναυλοσύμφωνα για 9 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη Shell με τη συνολική τους αξία να κυμαίνεται στα 3 δισ. δολάρια, ο Ben Nolan υποστήριξε ότι “αναμένουμε οι μεταφορές της εταιρείας να σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον κατά 10% σε ετήσια βάση για αρκετά χρόνια ακόμη”.
Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία έχει 13 δεξαμενόπλοια που μπορεί να πουλήσει στη θυγατρική GasLog Partners.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Οι επενδυτές γυρνούν «την πλάτη» στη DryShips
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Η Diana Shipping “ποντάρει” δυναμικά στην αγορά ξηρού φορτίου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Η Euroseas πούλησε για scrap το πλοίο που είχε αγοράσει πριν από ένα μήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί Πιερρακάκης και Στουρνάρας επιμένουν στην Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων
- Château Margaux: Ο Έλληνας από την Πάτρα, το μυθικό κρασί και μια φιάλη που πουλήθηκε για 7.200 ευρώ
- Εργολάβοι: Αναθεώρηση τιμών και εξάμηνη παράταση ζητούν για να μην παγώσουν τα δημόσια έργα
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Δια χειρός Παπασταύρου η σούπερ υπερκάλυψη, πόσες μετοχές θα πάρουν παλαιοί και νέοι μέτοχοι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.