ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διττή είναι η φύση του προβλήματος που δημιούργησε το Ουκρανικό στην Ευρώπη. Από την μία η κρίση του φυσικού αερίου αποτέλεσμα του «πολέμου» Πούτιν – Δύσης και από την άλλη η κρίση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν καθώς ο πανικός για τις ρωσικές προμήθειες κατέλαβε τις αγορές και οι πολιτικοί προειδοποίησαν τους πολίτες να προετοιμαστούν για έναν σκληρό χειμώνα. Το φυσικό αέριο αναφοράς διαμορφώθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ενώ η γερμανική ισχύς εκτινάχθηκε σε πάνω από 700 ευρώ (696 $) την μεγαβατώρα για πρώτη φορά και στην Ελλάδα στα 616 ευρώ. Η Ρωσία δήλωσε, μάλιστα, ότι θα σταματήσει τον βασικό της αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream για τρεις ημέρες επισκευών στις 31 Αυγούστου, εγείροντας και πάλι ανησυχίες ότι δεν θα επιστρέψει μετά τις εργασίες.
Τι κατάσταση επικρατεί σε Γαλλία και Γερμανία
Η Ευρώπη βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση με την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης λίγο περισσότερο από ένα μήνα μακριά. Τα έθνη σπεύδουν να γεμίσουν χώρους αποθήκευσης, αλλά εξακολουθούν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο και οποιεσδήποτε περαιτέρω περικοπές θα μπορούσαν να καταστήσουν τον δελτισμό πραγματικότητα.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε τους ανθρώπους για τις πιθανές δυσκολίες τους επόμενους μήνες και τους ζήτησε να «δεχτούν να πληρώσουν το τίμημα για την ελευθερία μας και τις αξίες μας», είπε σε ομιλία του την Παρασκευή για τον εορτασμό της απελευθέρωσης μιας πόλης στη νότια Γαλλία στον Παγκόσμιο Πόλεμο. II.
Οι συνθήκες της Γερμανίας είναι ιδιαίτερα επείγουσες: η εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο την αφήνει ευάλωτη καθώς αναζητά απεγνωσμένα εναλλακτικές προμήθειες. Το έθνος εξετάζει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και ενδέχεται να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών, ενώ προτρέπει τη διατήρηση του φυσικού αερίου. Οι βιομηχανίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δέχονται ήδη μεγάλο πλήγμα, όπως επισημαίνει το Bloomberg.
Εάν η ενεργειακή κρίση επιδεινωθεί, είναι πιθανή ύφεση τον επόμενο χειμώνα, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank Joachim Nagel το Σαββατοκύριακο. Περαιτέρω περικοπές φυσικού αερίου ενδέχεται να έρθουν, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, επανέλαβε την έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυξάνονται ραγδαία οι τιμές
Το ολλανδικό συμβόλαιο μπροστινού μήνα, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, διαμορφώθηκε κατά 13% υψηλότερα στα 276,75 ευρώ την μεγαβατώρα. Οι τιμές είναι περίπου 15 φορές το μέσο όρο για αυτήν την εποχή του χρόνου. Το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 14%.
Η ισχύς του γερμανικού δείκτη αναφοράς για το επόμενο έτος αυξήθηκε 14% αφού νωρίτερα έφτασε το ρεκόρ των 710 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ το γαλλικό συμβόλαιο έκλεισε 10% υψηλότερα στα 801 ευρώ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης άνθρακα έφθασαν επίσης σε πρωτοφανή επίπεδα. Η στενότητα της βραχυπρόθεσμης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας επιδεινώνεται από τη διαθεσιμότητα πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γαλλία σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.
Το Σαββατοκύριακο, οι Γερμανοί ηγέτες δήλωσαν ότι η χώρα μπορεί να δυσκολευτεί να αντικαταστήσει τις συρρικνούμενες προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η κυβέρνηση στοχεύει σε μείωση της κατανάλωσης κατά 20%. Ενώ η χώρα είναι μία από τις χειρότερες πληγείσες από τις περικοπές της Μόσχας με την οικονομία να φέρνει ύφεση, η ενεργειακή κρίση έχει αντηχήσει σε όλη την ήπειρο.
Διαβάστε επίσης
Βουλγαρία: Θέλει να διαπραγματευτεί με την Gazprom για επαναφορά του αερίου
Ρωσία: Ζητά σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για το ζήτημα του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια
Ταγίπ Ερντογάν: Οι επιδιώξεις του “Σουλτάνου” – Πώς αλλάζει την εξωτερική πολιτική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συμφωνία για τη μεταβίβαση ποσοστού συμμετοχής στο έργο του ΒΟΑΚ – Με 36% ο AKTOR , το 24% στη Metlen
- ΔΑΑ: Άνοδος 8,6% στην επιβατική κίνηση τον Ιανουάριο του 2026
- Πλεύρης για Χίο: Η Αριστερά στοχοποιεί το Λιμενικό – Δεν εμβόλισαν αυτοί τη βάρκα, επιχειρησιακές οι κάμερες στα σκάφη
- Τραγωδία στη Χίο: Τα κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες της σύγκρουσης – Στον ανακριτή ο Μαροκινός διακινιτής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.