• HealthStories.gr

    Γαμήλιο ταξίδι: Οι 4 νέες τάσεις μετά την πανδημία

    • NewsRoom
    Γαμπρός και νύφη φεύγουν για γαμήλιο ταξίδι

    Πηγή: healthstories.gr


    Το γαμήλιο ταξίδι έμεινε στα χαρτιά για πολλά ζευγάρια λόγω της πανδημίας.

    Υπολογίζεται ότι το 97% των γαμήλιων ταξιδιών επηρεάστηκαν από την πανδημία, καθώς σχεδόν όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια αναγκάστηκαν να ακυρώσουν, να περικόψουν ή να αναβάλλουν τις διακοπές τους μετά το γάμο.

    Όμως, τα γαμήλια ταξίδια θα είναι η νέα μεγάλη μόδα στον τουρισμό μετά την πανδημία, καθώς κατά την περίοδο 2022-2023, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν 4,7 εκατ. γάμοι.

    Γαμήλιο ταξίδι: Οι 4 νέες τάσεις μετά την πανδημία

    Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα έρευνας της Expedia σε δείγμα 1.500 ζευγαριών για τις νέες τάσεις στο γαμήλιο ταξίδι:

    • Ταξίδι αντί για δεξίωση: Το 65% τείνει να διαθέτει ένα ποσό για το γαμήλιο ταξίδι στον προϋπολογισμό του γάμου, κάνοντας περικοπές στη δεξίωση μετά το γάμο.
    • Mega-moons: Περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (53%) σκοπεύουν να δαπανήσουν περισσότερα για το γαμήλιο ταξίδι σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό και το 59% επιθυμεί να επισκεφθεί ονειρικούς προορισμούς.
    • Duo-moons: Το 83% σχεδιάζουν δύο ή περισσότερα γαμήλια ταξίδια, όπως ένα σύντομο ταξίδι αμέσως μετά το γάμο και ένα μεγαλύτερης διάρκειας αργότερα.
    • Redo-moons: Το 54% των παντρεμένων ζευγαριών δεν έχουν ικανοποιηθεί με το γαμήλιο ταξίδι που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και επιθυμούν να το ξανακάνουν.

    Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό που επιθυμούν τα ζευγάρια περισσότερο σε ένα γαμήλιο ταξίδι είναι ένα all inclusive ξενοδοχείο (45%), ρομαντικές δραστηριότητες όπως βόλτες με αερόστατο ή κρουαζιέρες με θέα το ηλιοβασίλεμα (54%) και περιποίηση (52%).

    Άλλα ζευγάρια προτιμούν τις διακοπές σε θάλασσα ή σε τροπικούς προορισμούς (19%), άλλοι θέλουν ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς (18%), κάποιοι επιθυμούν να γνωρίσουν πόλεις (16%) ή εθνικά πάρκα (15%).

    Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το 2022, είναι το Ην. Βασίλειο, το Ντουμπάι, το Παρίσι, η Φλόριντα, το Λος Άντζελες, η Ισπανία, η Ιταλία, η Αγ. Λουκία, η Ισλανδία και οι Μαλδίβες.

    Η έρευνα διεξήχθη από την 1η έως τις 12 Απριλίου 2022 σε συνεργασία με την OnePoll.

    Διαβάστε επίσης:

    Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα στα ενέσιμα – Τι δείχνει έρευνα για τις αισθητικές θεραπείες

    5 ύπουλα πρόσθετα τροφίμων που σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος



    ΣΧΟΛΙΑ