• sports

    Super League: Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης κατέλαβαν τα τελευταία εισιτήρια για την Ευρώπη, στην πέμπτη θέση η ΑΕΚ

    • NewsRoom


    Ο Άρης, με μια εντυπωσιακή ανατροπή, κατέκτησε και μαθηματικά το τελευταίο εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, νικώντας στις καθυστερήσεις την ομάδα της ΑΕΚ με 3-2, στην προτελευταία αγωνιστική των play-offs της Super League. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός νικούσε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, επικυρώνοντας και μαθηματικά την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, ο Ολυμπιακός, που έχει κατακτήσει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα, ήρθε ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ (1-1), με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να συγκατοικεί πλέον στη δεύτερη θέση με τον Παναθηναϊκό.

    ΑΡΗΣ-ΑΕΚ

    Ο σημαντικότερος αγώνας της αγωνιστικής ήταν αυτός μεταξύ του Άρη και της ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης στη Θεσσαλονίκη, με τις δύο ομάδες να έχουν τους ίδιους βαθμούς πριν την έναρξη του αγώνα. Η ΑΕΚ ζητούσε μόνο τη νίκη καθώς η ισοπαλία ευνοούσε περισσότερο τον Άρη.

    Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 53ο λεπτό και το 58’ο λεπτό. Ωστόσο μέσα σε 15 λεπτά ο Άρης κατάφερε να πετύχει μια μυθική ανατροπή, η οποία σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού οδήγησε την ΆΕΚ οριστικά στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

    Ειδικότερα, στο 78ο λεπτό, ο Λουίς Πάλμα μείωσε κάνοντας το 1-2, ενώ στο 85ο λεπτό ο  Ντάνιελ Μαντσίνι ισοφάρισε κάνοντας το 2-2.

    Στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 92ο λεπτό, ο  Ματέο Γκαρσία σκόραρε κάνοντας το τελικό 3-2, μέσα σε πανηγυρισμούς από όλο το γήπεδο.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

    Την ίδια ώρα, με μια εμφατική νίκη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Παναθηναϊκό επέστρεφε στην Ευρώπη κερδίζοντας με  το εντυπωσιακό με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα.

    Ο Βιγιαφάνιες πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα στο 37’, για να ακολουθήσει ο  Μαουρίσιο με γκόλ στο 68’.

    Το 3-0 έκανε ο Καρλίτος τρία λεπτά αργότερα ενώ ο Χουάνκαρ, με το δεύτερο φετινό του γκολ, διαμόρφωσε  στο 87ο λεπτό το τελικό αποτέλεσμα.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –  ΠΑΟΚ

    Τέλος στο Φάληρο και το Γεώργιος Καραϊσκάκης ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-1 μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Σοάρες.

    Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε  με τον Καρβάλιο.

    Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός και οι φίλοι του πανηγύρισαν στο γήπεδο το πρωτάθλημα.



    ΣΧΟΛΙΑ