Τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 250.000 ευρώ ή έως το 25% του τζίρου τους μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Covid 19 (Γ’ κύκλος) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB έχουν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 1.000.000 ευρώ.
Δεδομένης της εγγύησης του Ταμείου Εγγυοδοσίας, η δικαιούχος επιχείρηση απολαμβάνει χαμηλότερο επιτόκιο στο δάνειο και πολύ λιγότερες εξασφαλίσεις.
Ειδικότερα, στα δάνεια που χορηγούνται μέσω του συγκεκριμένου ταμείου παρέχεται εγγύηση ύψους 80% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με το μέγιστο ποσοστό διασφαλίσεων που ενδέχεται να ζητηθούν από τις τράπεζες να διαμορφώνεται σε μόλις 20%.
Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι διάρκειας έως 60 μηνών συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος έως 24 μήνες, ενώ χρήση του ταμείου μπορούν να κάνουν και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Προς διάθεση ακόμη 300 εκατ. ευρώ – Συνεχίζονται οι αιτήσεις
Οι δανειοδοτήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και υπολείπονται περίπου 300 εκατ. ευρώ προς διάθεση. Για την συμμετοχή στο Ταμείο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αρχικά στο https://ependyseis.gr/mis και στη συνέχεια να απευθυνθούν στην τράπεζα της επιλογής τους.
Οι Τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank, η Attica Bank,η Παγκρήτια Συν. Τράπεζα, η Συν. Τράπεζα Καρδίτσας, η Συν. Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και η Συν. Τράπεζα Χανίων.
Ο στόχος του προγράμματος
Καλύπτεται μερικώς ο πιστωτικός κίνδυνος, με παροχή εγγύησης από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, για τη χορήγηση νέων δανείων κεφαλαίου κίνησης τακτής λήξης προς πολύ μικρές επιχειρήσεις. Στόχος είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών ρευστότητας που προκύπτουν ως συνέπεια της επιδημικής κρίσης του COVID 19. Όλα τα δάνεια πρέπει να εκταμιευθούν το αργότερο μέχρι την 30.06.2022.
Διαβάστε επίσης
Στο ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ο Βασίλης Κορκίδης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το όραμα του Gaudí αγγίζει επιτέλους τον ουρανό
- Στο επίκεντρο η επιτάχυνση της αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα – Νέο ΔΣ στον ΕΣΣΑΗΕ
- Deutsche Bank για Bally’s Intralot: Ανεβαίνει ο πήχης στα €1,10 αλλά διατηρεί ουδέτερη σύσταση
- Άλμα για τις μετοχές ΑΙ μετά τις δηλώσεις του CEO της Nvidia για «το επόμενο ChatGPT», OpenClaw
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.