ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Είναι η ώρα πολιτικής και ρυθμιστικής παρέμβασης στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας, όπως υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος συνοδεύει την ανάρτησή του με το άρθρο του πρωθυπουργού στο “Politico” (που αποτελεί περιληπτική εκδοχή της επιστολής), σχολιάζει: “Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την κοινή παρέμβαση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών ενέργειας στις διεθνείς αγορές εμπορίας φυσικού αερίου με 6 άμεσα και προσωρινά μέτρα που θα βάλουν τέρμα στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών ενέργειας”.
Και ο Ά. Σκέρτσος συμπεραίνει κλείνοντας: “Όταν οι αγορές παύουν να λειτουργούν προς το συμφέρον των πολιτών και των οικονομιών, με βάση τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης, τότε έρχεται η ώρα της πολιτικής και ρυθμιστικής παρέμβασης ώστε να ισορροπήσουν σε νέα πιο λογικά επίπεδα. Τώρα είναι αυτή η ώρα”.
Διαβάστε επίσης
Ο Άκης Σκέρτσος συντηρεί την επίθεση στο ΚΙΝΑΛ – Ειρωνική απάντηση Κωνσταντινόπουλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δημήτρης Πολίτης: Εντός των επόμενων δύο μηνών ξεκινά η διαδικασία παραχώρησης του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης
- Στουρνάρας: Ήρθε η ώρα η ΕΕ να κάνει πράξη την Ένωση σε άμυνα, ενέργεια, χρέος, τράπεζες, κεφαλαιαγορές, ΑΙ
- Παύλος Μαρινάκης: Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας του ναυτιλιακού οικοσυστήματος
- Δημοσκόπηση MRB: Στις 17,1 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για το πόλεμο στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.