• Business

    Στ. Τοπούζογλου: Προσάραξε σε αβαθή στη Σιγκαπούρη πλοίο της Prime Tanker Management


    Σε αβαθή ανοιχτά της Σιγκαπούρης προσάραξε πλοίο της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Prime Tanker Management (συμφερόντων του εφοπλιστή Στάθη Τοπούζογλου), χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θαλάσσια μόλυνση.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 75.000 dwt τάνκερ Spottail (κατασκευής 2008), το οποίο είχε μόλις αναχωρήσει με φορτίο από τη Σιγκαπούρη με προορισμό τη Σρι Λάνκα όταν συνέβη το ατύχημα, τα αίτια του οποίου ερευνώνται, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόβλημα στο πηδάλιο.

    Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ρυμουλκό και σκάφος διάσωσης, ενώ αναμένεται η εκτίμηση των ζημιών που έχει υποστεί το πλοίο από την προσάραξη. Μετά την εκτίμηση των ζημιών, πιθανότατα εντός της ημέρας, θα γίνει η ρυμούλκηση του πλοίου.

    Σημειώνεται ότι η Prime Tanker Management απέκτησε το εν λόγω πλοίο, που έπλεε με σημαία Νήσων Μάρσαλ, έναντι 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2014 από την ιαπωνική World Maritime. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο στα ναυπηγεία Minaminippon της Ιαπωνίας.

    Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το περιστατικό συνέβη μόλις ένα μήνα μετά τη διενέργεια της ετήσιας κοινής άσκησης των λιμενικών αρχών της Σιγκαπούρης για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας, στο πλαίσιο της οποίας έγινε δοκιμή της σύγχρονης τεχνολογίας NeatSweep, για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: FAZ: Στα… σχοινιά ο Σόιμπλε – Τι απαιτούν από τον Γερμανό οι δανειστές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπύρος Λάτσης: Τραπεζικοί μπελάδες στο Λουγκάνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ