• Ναυτιλία

    Mία ακόμη ελληνική ναυτιλιακή στρέφεται στις νέες παραγγελίες τάνκερ

    prime marine τοπουζογλου

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων “Spottail” της Prime Marine Management είναι χωρητικότητας 84.600-cbm και κατασκευής του έτους 2008


    Την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά των τάνκερ LR2 δρομολογεί η ναυτιλιακή First Ship Lease, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευστάθιου Τοπούζογλου.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέγραψε επιστολή προθέσεων με το ναυπηγείο Cosco Shipping Heavy Industry για την κατασκευή δύο νεότευκτων πλοίων LR2, αξίας 97,2 εκατ. δολαρίων.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης ναυτιλιακή, ανακοίνωσε ότι τα δεξαμενόπλοια θα είναι εφοδιασμένα με scrubbers και θα παραδοθούν στην εταιρεία το Νοέμβριο 2020 και τον Ιανουάριο 2021.

    Η FSL επισήμανε ότι στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της αποφάσισε να ισχυροποιήσει τη θέση της στην κατηγορία LR2. Τα πλοία θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες και θα μπορούν να μεταφέρουν μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων, θα έχουν καλύτερη απόδοση και θα είναι πιο εύκολα στις ναυλώσεις σε σχέση με τα υφιστάμενα πλοία του στόλου της.

    Τα LR2 που διαθέτει η ναυτιλιακή κατασκευάστηκαν το 2006, ενώ έχει επίσης τρία τάνκερ μεταφοράς προϊόντων και ορισμένα μικρότερα πλοία.

    Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή Prime Tanker Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευστάθιου Τοπούζογλου, εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε η γερμανική τράπεζα HSH Nordbank  στην εταιρία First Ship Lease Trust (FSL Trust) στις αρχές Μαρτίου 2018.

    Στο σύνολο του 2017 η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 73,9 εκατ. δολ., καθώς επηρεάστηκε από την μεταβλητότητα της αγοράς και τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της αξίας των πλοίων. Ωστόσο, ο κ. Τοπούζογλου, ανέλαβε ενεργό ρόλο στην FSL με στόχο να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό της.

    Ευστάθιος Τοπούζογλου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Εισαγωγή στο Nasdaq με τέσσερα νέα πλοία για τη Navios Containers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στ. Μόλαρης: Ξεσκαρτάρισμα στον στόλο της Empire Navigation πριν την παραλαβή οκτώ νεότευκτων

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Διαμαντίδης: Νεότευκτο τάνκερ στον στόλο της Delta Tankers σε τιμή ευκαιρίας

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ