• Top Stories

    Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέχρι το Κάβο Ντόρο! Και αμερικανικό αντιτορπιλικό στην περιοχή

    • NewsRoom


    Δεν έχουν τέλος οι θαλάσσιες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο καθώς πριν από λίγη ώρα, φρεγάτα της Τουρκίας έφτασε στο Κάβο Ντόρο και συγκεκριμένα μέχρι το ακρωτήριο Καφηρέας!

    Μετά την σωρεία αντιδράσεων του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας για την επίθεση άνευ προηγουμένου της τουρκικής ακταιωρού στο ελληνικό λιμενικό που έλαβε χώρα στα Ίμια, τούρκικες φρεγάτες φαίνεται να “αρέσκονται” σε διαρκείς εξορμήσεις στο Αιγαίο , παρακολουθώντας διακριτικά την άσκηση «Αστραπή» στην οποία συμμετείχαν οι ελληνικές φρεγάτες σύμφωνα με όσα μεταδίδει το militaire.gr.

    Καθώς οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεφαν στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η τουρκική φρεγάτα Barbaros ακολουθούσε από απόσταση αυτή τη φορά, φθάνοντας μέχρι και το Κάβο Ντόρο.

    Αναφορικά με την προκλήτική στάση της Τουρκίας στην περιοχή των Ίμιών, εδραιώνεται η άποψη ότι “χτίζουν” νέα ένταση στο κεντρικό Αιγαίο. Μάλιστα, την ώρα που η τουρκική φρεγάτα προσέγγιζε το ακρωτήριο Καφηρέας ανάμεσα στο Barbaros και στην ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής, μπήκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross.

    Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μαζί με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ ανέφεραν πως “έχουν πλέον μια πλήρη εικόνα, διαφορετική από αυτή που δίνει η Τουρκία. Δεν πρόκειται δηλαδή για ατύχημα”, ενώ περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι πρόκειται “για μια προκλητική στάση και πράξεις από τη μεριά της Τουρκίας”.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας σε κυβερνήτη «Γαύδου»: Επέδειξες ψυχραιμία και γενναιότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε τη μυστική μεταγωγή του Νίκου Παλαιοκώστα στην Πάτρα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ