• Top Stories

    SHIPPING FOCUS: Νέο deal για την Cosco Shipping Energy

    ναυτιλία


    Αυτές είναι οι πέντε σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

    Νέα συμφωνία για την Cosco Shipping Energy

    Συμφωνία με την κινέζικη εταιρεία Sinochem Oil υπέγραψε η Cosco Shipping Energy Transportation, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η ναύλωση από την COSCO πέντε πλοίων, κατηγορίας VLCC, ιδιοκτησίας της δεύτερης εταιρείας. Έτσι η COSCO ενισχύει τον στόλο της μεταφέροντας πετρέλαιο για λογαριασμό της Sinochem.

    Δύο «παλάτια» επιστρέφουν στον όμιλο Grimaldi 

    Στην Grimaldi Euromed Spa επιστρέφουν ύστερα από τη ναύλωση τους στην Tirennia τα ε/γ-ο/γ πλοία Amsicora (ex. Europa Palace) και Bonaria (ex. Olympia Palace). Τα πλοία που ανήκουν στον στόλο της Minoan Lines, είναι άγνωστο αν θα επαναπατρισθούν παίρνοντας κάποιο δρομολόγιο στο Αιγαίο, ή αν θα τοποθετηθούν σε κάποια γραμμή της Ιταλίας.

    Προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι

    Εκτός από το Παναγία Αγιάσου, οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν και άλλα δύο αγκυροβολημένα-παροπλισμένα πλοία τα οποία βρίσκονταν στη ντάνα της Ελευσίνας. Ο λόγος για το ε/γ-ο/γ Μυτιλήνη και το ε/γ-ο/γ Πηνελόπη Α. Στο σημείο έσπευσαν ρυμουλκά προκειμένου να ακινητοποιηθούν τα πλοία με ασφάλεια.

    Άρχισε η κατασκευή του νέου κρουαζιερόπλοιου της Carnival

    Ξεκίνησε στα ναυπηγεία Fincantieri η κατασκευή του Carnival Panorama, του τρίτου πλοία της κλάσης Vista που «χτίζεται« για χάρη της Carnival. Το πλοίο αναμένεται παραδοθεί τρίτο τρίμηνο του 2019 και αναμένεται να φιλοξενεί 4.200 επιβάτες.

    Νέα πώληση πλοίου από την First Ship 

    Στην πώληση ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία First Ship Lease Trust. Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη αναμένεται να βάλει στα ταμεία της ύστερα από το deal αυτό 6.2 εκατομμύρια δολάρια. Ο αγοραστής του containership FSL Busan (χωρητικότητας 1,221-teu και κατασκευής 2003) δεν έχει γνωστοποιηθεί. Αυτή ήταν η δεύτερη πώληση πλοίου της μέσα στην εβδομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση έκπληξη από τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά: Θέλει να αγοράσει 15 πλοία από χρεοκοπημένη εταιρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Κεφάλαια 111 εκατ. ευρώ στα ταμεία της GasLog Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα σκαριά η μεγάλη επιστροφή του Λεωνίδα Κορμπέτη;



    ΣΧΟΛΙΑ