• Top Stories

    Πετροπόλεμος και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    • NewsRoom
    Σύνταγμα κουκουλοφόροι

    Φωτογραφία αρχείου


    Από επεισόδια σημαδεύεται το μαθητικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Ομάδα μαθητών που συμμετέχει στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι παραταγμένες στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων απαντούν σποραδικά με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

    Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Άγνωστοι πετούν πέτρες και σίδερα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με χημικά.

    Νωρίτερα διαδηλωτές πέταξαν βόμβα μολότοφ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και προκάλεσαν φθορές σε δύο ΑΤΜ.

    Περίπου 1.000 μαθητές διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην Παιδεία και δηλώνουν αποφασισμένοι «να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, ενάντια στις ελλείψεις και στο νέο λύκειο που ετοιμάζεται».

    Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να κατατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο το νέο νομοσχέδιο που αφορά στο νέο τρόπο εξέτασης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα ζητούν την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίθεση Γαβρόγλου σε Μπαμπινιώτη: Έχει ελλιπή ενημέρωση, δεν είναι ρημαδιό τα Πανεπιστήμια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Γαβρόγλου ζήτησε από τους φοιτητές να διώξουν τον «Ρουβίκωνα»!



    ΣΧΟΛΙΑ