• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Πάνω από 40 προσαγωγές (upd)

    • NewsRoom


    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Σε πάνω από 40 προσαγωγές προχώρησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η επιχείρηση ξεκίνησε όταν άγνωστοι επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση Βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

    Παράλληλα, άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

    Στην επέμβαση συμμετέχουν δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίτερα άτομα επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού.

    Την ίδια ώρα, από το ΣΘΕ βγήκαν άτομα με πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Περιμετρικά βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν ελέγχους.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στην πλατεία Χημείου. Σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση καλεί στις 8μμ στην Καμάρα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής.

    Διαβάστε επίσης

    Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων για τις θέσεις διοικητών σε ΥΠΕ και νοσοκομεία

    ΕΛ.ΑΣ: «Fake news τα περί δήθεν αλλαγής της ομάδας ΔΙΑΣ για εισπρακτικούς λόγους»

    Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 15χρονος από πτώση μπροστά στα μάτια του πατέρα του



    ΣΧΟΛΙΑ