• Κοινωνία

    Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος, σε εξέλιξη οι φωτιές σε Μαχαιράδο και Κοιλιώμενο – Υπό έλεγχο η φωτιά στην Άνδρο

    • NewsRoom


    Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης η Ζάκυνθος, καθώς δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στις περιοχές Μαχαιράδο και Κοιλιωμένο (περιοχή Καταλούπου), την ώρα που στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ.

    Τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή εντοπίζονται στην πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, στο οποίο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ, ένα ελικόπτερο Έρικσον και πέντε υδροφόρες. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Το πρώτο έχει κατεύθυνση προς το χωριό ενώ το δεύτερο καίει πευκοδάσος της περιοχής.

    Υπό πλήρη εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά κοντά στο Μαχαιράδο. Στη συγκεκριμένη πυρκαγιά επιχειρούν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

    Όπως έγινε γνωστό, στα μέτωπα της Ζακύνθου αναμένονται ενισχύσεις από τις γειτονικές περιοχές σε οχήματα και υδροφόρες.

    Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης η φωτιά που ξέσπασε στην Άνδρο. Επί τόπου επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άνδρες, δύο οχήματα εθελοντών, μια υδροφόρα του Δήμου.

    Στην περιοχή βρέθηκαν και δύο αεροσκάφη Canadair τα οποία αποχώρησαν αργότερα, αφού πρώτα κατάφεραν να ασφαλίσουν την περιοχή γύρω από το Ναυτικό Παρατηρητήριο, όπου υπήρχαν αποθήκες καυσίμων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο, με ανέμους 7 μποφόρ – Δύο μεγάλες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο



    ΣΧΟΛΙΑ