• Κοινωνία

    Άνδρος: Παραδόθηκε στον Δήμο η προτομή του εφοπλιστή Αλέξανδρου Γουλανδρή

    • NewsRoom
    Προτομή αλέξανδρου γουλανδρή


    «Οφειλόμενη τιμή στον Αλέξανδρο Γουλανδρή», επισημαίνει ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ο οποίος ενημέρωσε ότι παραδόθηκε στο Δήμο Άνδρου η προτομή του Αλέξανδρου Γουλανδρή, έργο του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου.

    Η προτομή, μετά από συνεννόηση του Δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη με την οικογένειά του, θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Γηροκομείου μετά από ειδική τελετή που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2024.

    Η οφειλόμενη τιμή σε έναν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Άνδρου, αποτελεί πρόταση και πρωτοβουλία του Δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη που έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

    ‘’Ο Αλέξανδρος Γουλανδρής, άνθρωπος με αγάπη για την Άνδρο μας, πατριώτης με όλη τη σημασία της λέξης, πρέπει να τιμηθεί όπως του αξίζει.

    Η τοποθέτηση της προτομής του στη Χώρα, στην Πλατεία Γηροκομείου, που έχει προγραμματιστεί (σε συνεννόηση με την οικογένειά του) μέσα στο καλοκαίρι, είναι μια οφειλόμενη τιμή.

    Εύχομαι και ελπίζω να αισθάνονται όλοι το μέγεθος και την ανάγκη αυτής της οφειλόμενης τιμής προς τον Αλέξανδρο Γουλανδρή.

    Παρά την προσπάθεια κάποιων να βυθίζουν διαρκώς την Άνδρο στην τοξικότητα, εγώ ξεκίνησα και θα συνεχίσω έχοντας ως στόχο να προσφέρω θετικό έργο, να εκπέμπω ένα θετικό μήνυμα.

    Το εννοώ απόλυτα, το έκανα και θα συνεχίσω να το κάνω πράξη.

    Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους. Υγεία, χαρούμενες στιγμές και όμορφες μέρες σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε οικογένεια.’’

    Διαβάστε επίσης

    Greek Shipping Hall of Fame: Αλέκος Γουλανδρής και Βασίλης Μαυρολέων στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

    Πλήθος εφοπλιστικού κόσμου στο “ύστατο χαίρε” για τον Αλέξανδρο Γουλανδρή (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ