ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην Άνδρο , στην περιοχή του Αμόλοχου. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια ωστόσο, λόγων των ισχυρών ανέμων έντασης 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Βιτάλι.
Επί τόπου επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άνδρες, δύο οχήματα εθελοντών, μια υδροφόρα του Δήμου και δύο αεροσκάφη Canadair.
Την ίδια ώρα, δύο πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και στο νησί της Ζακύνθου, στον Αγαλά και στον Κοιλιωμένο (περιοχή Καταλούπου). Οι δύο πυρκαγιές πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 4.30 μ.μ. σε δασικές περιοχές.
Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες άμεσα δεν απειλείται ο ορεινός οικισμός του Κοιλιωμένου.
Στα σημεία επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 Canadair, 2 αεροσκάφη PZL και 1 ελικόπτερο.Όπως έγινε γνωστό, στα μέτωπα της Ζακύνθου αναμένονται ενισχύσεις από τις γειτονικές περιοχές σε οχήματα και υδροφόρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μόνο οι δύο μεγάλες εταιρείες της ακτοπλοΐας έχουν έσοδα 858,1 εκατ. ευρώ
- Ασφαλιστική αγορά: Τα 2+1 στοιχήματα για το τελευταίο μίλι του 2025 – Οι προσδοκίες και η…ΔΕΘ
- Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις από τις Σπέτσες, το πάρτυ του ζεύγους Κούστα στους Αρκιούς, τα γενέθλια της Maria Martinez de Medinilla στην Marbella
- Η Laopu και το στοίχημα του κινεζικού Cartier
