• Κοινωνία

    Εισβολή μαθητών στο υπουργείο Παιδείας

    • NewsRoom


    Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας εισέβαλαν το μεσημέρι μαθητές, έπειτα από διαμαρτυρία έξω από το κτήριο. Oι μαθητές εισέβαλαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και απαίτησαν να αποχωρήσει.

    Στη συνέχεια, ξεκίνησαν να συνομιλούν με τον υπουργό, ο οποίος τους εξηγεί τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο.  Παράλληλα, στο ισόγειο του κτιρίου, μαθητές έχουν συγκεντρωθεί, προκειμένου να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

    Αντικείμενο του σημερινού μαθητικού συλλαλητηρίου είναι η αντίθεση των μαθητών στις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως σημειώνουν, μάλιστα, θεωρούν πως ο νόμος Γαβρόγλου επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα “εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της”.

    Μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού συλλαλητηρίου, οι μαθητές αποχώρησαν τόσο από το γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όσο από το ισόγειο του κτιρίου. Ωστόσο, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, δίνοντας ραντεβού οι μαθητές για τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές για την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.



    ΣΧΟΛΙΑ