• Πολιτική

    Τις πάγιες ελληνικές θέσεις μετέφερε στον Μπ. Γιλντιρίμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Γιλντιρίμ Μητσοτάκης


    Τις πάγιες ελληνικές θέσεις επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης στην συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ . Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια ήταν παρόντες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

    Γιλντιρίμ Μητσοτάκης

    Κατόπιν, είχε επαφές με τον γενικό Γραμματέα του ΝATO, Γενς Στόλτενμπεργκ , καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Οιισκόνσιν Ρον Τζόνσον. Σε όλους τους συνομιλητές του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Συνάντηση Κουμουτσάκου – Ντιμιτρόφ

    Παράλληλα, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ συναντήθηκε ο τομεάρχης Eξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β´ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της Συνδιάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, κατόπιν πρότασης του κ. Ντιμιτρόβ και η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, με τις δύο πλευρές να επαναλαμβάνουν τις γνωστές τους θέσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ