• Πολιτική

    Σκληρή αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στην απέλαση των ΗΠΑ αλλά… ανοικτή σε συνομιλίες

    Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ


    Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σημείωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει σκληρά στην απόφαση των ΗΠΑ για απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών, αλλά παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες στρατηγικής σταθερότητας με την Ουάσιγκτον.

    Το “ντόμινο των εξελίξεων” που πυροδότησε η απόφαση της Τερέζα Μέι στις 14 Μαρτίου να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση με δηλητήριο κατά του πρώην κατασκόπου της Ρωσίας, Σεργκέι Σκριπάλ, που σημειωτέον αποτελεί τη μεγαλύτερη απέλαση που είχε γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, δημιούργησε πόλωση μεταξύ των χωρών ανά τον κόσμο. ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία έχουν ταχθεί ήδη με ανακοινωμένες απελάσεις στο πλευρό της Βρετανίας, η Κύπρος δήλωσε πως συντάσσεται με τα Συμπεράσματα και τις αποφάσεις της ΕΕ, ωστόσο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απελάσεις διπλωματών, ενώ αναμένεται και η απάντηση της Ελλάδας στο όλο ζήτημα που μέχρι τώρα κρατά χαμηλούς τόνους.

    Τις πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA μεταφέρει το Reuters.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν – Ξέχνα τους S-400 αν θες τα F-35

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται το «ντόμινο απελάσεων» Ρώσων διπλωματών – «Όχι» στις απελάσεις από Κύπρο, άγνωστο τι θα κάνει η Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: Η «θρασύτατη επίθεση» της Ρωσίας δεν μας αφήνει να έχουμε εποικοιδομητικές σχέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ