• Πολιτική

    Πρόκληση από τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης: Αποκαλεί «ομοεθνείς» τους μουσουλμάνους της Θράκης


    Και ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη, το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη προχωρά σε ακόμα μία πρόκληση, καθώς χαρακτήρισε σε ανάρτηση του «ομοεθνείς» τους μουσουλμάνους της Βόρειας Ελλάδας!

    Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδά του το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη αποκαλεί ως «ομοεθνή» τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης με τον γενικό πρόξενο Ορχάν Γιαλμάν Οκάν να παρευρίσκεται στο ιφτάρ που παρέθεσε ο σύλλογος.

    «Ο Γενικός Πρόξενος μας παρευρέθηκε στο ιφτάρ που παρέθεσε ο ομοεθνής μας “Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης” στη Θεσσαλονίκη».

    Ο συγκεκριμένος σύλλογος ιδρύθηκε το 2005 στην Θεσσαλονίκη με σκοπό, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, «να συγκεντρώσουμε τους μουσουλμάνους του νομού μας ώστε να λύσουμε τα κοινωνικά μας προβλήματα που τόσα χρόνια τώρα μας ταλαιπωρούν» δίνοντας έμφαση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαπαιδαγώγηση του μουσουλμανοπαίδων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προκλητικός ο Ιντζέ από την Κομοτηνή – Τι δήλωσε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν: «Δεν θα γυρίσω την πλάτη στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης»

     



    ΣΧΟΛΙΑ