• Πολιτική

    Ερντογάν: «Δεν θα γυρίσω την πλάτη στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης»

    • NewsRoom
    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την θλίψη του για τα «περιορισμένα», όπως τα χαρακτήρισε, σύνορα της Τουρκίας εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θυμήθηκε για μια ακόμα φορά τα σύνορα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πριν από έναν αιώνα, όταν περιελάμβανε και τη Δυτική Θράκη.

    «Έναν αιώνα πριν, οι άνθρωποι στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αλγερία, στο Αφγανιστάν, στη Γεωργία, στην Αίγυπτο, στην Κριμαία και στη Δυτική Θράκη ήταν πολίτες της Τουρκίας» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του την Πέμπτη. «Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους Τούρκους πολίτες», συνέχισε αναφερόμενους στους μουσουλμάνους κατοίκους των περιοχών αυτών.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Γερμανίας και της Γαλλίας, υποστηρίζοντας πως «δεν δικαιούνται να μιλούν για πολιτισμό, όταν οι μεν εφάρμοσαν ναζιστικές πρακτικές στους Ρομά και οι δε τους απέλασαν». «Μη δίνετε σημασία όταν καυχιούνται για το πόσο ‘’πολιτισμένοι’’ είναι» τόνισε ενδεικτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Φυσικά από το στόχαστρο του Ερντογάν δεν έμειναν εκτός ούτε οι Κούρδοι. «Οι δυτικοί σύμμαχοι νομίζουν ότι μπορούν να τους σώσουν με το να υψώνουν τις σημαίες τους δίπλα στα τεθωρακισμένα του PYD. Θα καταστρέψουμε καθέναν από αυτούς τους αντάρτες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μην μπείτε στο δρόμο μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Ερντογάν κατά Κούρδων: Όσοι μιλάνε εκ μέρους των τρομοκρατών θα πάνε στην κόλαση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Γιλντιρίμ σε Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ