• Πολιτική

    ΝΔ: Σε πλήρη σύγχυση ο Τσίπρας, ας ρωτήσει τον Κοτσακά για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Σε πόλεμο ανακοινώσεων κατέληξαν για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αυτή τη φορά με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

    Το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και να ρίξει ευθύνες για τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας συνολικά το «παλαιό σύστημα». Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να ειρωνευτεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας την ερώτηση αν ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη την υπόθεση.

    Από την πλευρά της η ΝΔ, σχολιάζοντας με ανακοίνωση την προφυλάκιση Παπαντωνίου,  υπενθύμισε πως η έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου ξεκίνησε το 2012, επί ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά. Παράλληλα δήλωσε πως η Δικαιοσύνη πρέπει να οδηγηθεί στην πλήρη διερεύνησή της.

    Η επισήμανση έφερε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο έσπευσε να χρεώσει στην ΝΔ την υπόθεση Παπαντωνίου, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την πίεση που του ασκείται για τα όσα δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς και για τα οποία επέλεξε να μην απαντήσει. Κατηγόρησε μάλιστα ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πολιτική ενοχή», υποστηρίζοντας πως δήθεν κρύβεται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας για να αποφύγει να πάρει θέση για την προφυλάκιση, παρά την προηγούμενη ανακοίνωσή του.

    «Αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν. Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης» συμπληρώνει, καταλήγοντας: «Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού.

    Η απάντηση της ΝΔ δεν άργησε να έρθει και μάλιστα με ιδιαίτερα έντονο σκωπτικό ύφος. Η ΝΔ υπενθύμισε στο Μέγαρο Μαξίμου πως ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται πλέον σε αυτό. Μάλιστα στο στόχαστρό της μπήκε ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην «δεξί χέρι» του καταδικασμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Επειδή ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας» επισημαίνει συγκεκριμένα η ΝΔ, προσθέτοντας πως «αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ για Παπαντωνίου: Η Δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει πλήρως τη δυσώδη υπόθεση των εξοπλιστικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΑΛ για Παπαντωνίου: Ορισμένοι τυχοδιώκτες και σαπρόφυτα δεν μπορούν να προσβάλουν την παράταξη



    ΣΧΟΛΙΑ