• Πολιτική

    Λέσβος: Επεισόδια και φωτιές στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια


    Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, γύρω στις 8 μ.μ, στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας από μετανάστες και πρόσφυγες που σύμφωνα με πληροφορίες διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο.

    Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας επενέβησαν μέσα στον καταυλισμό, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου και λάμψης προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη.

    Επίσης από τις 19.30 επιχειρεί και η πυροσβεστική, αφού μέσα στον καταυλισμό υπάρχουν εστίες φωτιάς.

    Νωρίτερα, δυο νεαροί πρόσφυγες, ένας 20χρονος Σύρος και ένας 19χρονος Ιρακινός ανέβηκαν σε πυλώνα της ΔΕΗ στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας απειλώντας να πέσουν στο κενό αν δεν τους επιτραπεί να αναχωρήσουν από τη Λέσβο όπου όπως υποστηρίζουν έχουν εγκλωβιστεί επί μήνες. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ομοεθνών του; και διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας οι νεαροί πρόσφυγες κατέβηκαν από τον πυλώνα.

    Η πράξη τους σημειώθηκε μια ημέρα μετά από αντίστοιχη πράξη 19χρονου Σύρου που είχε ανεβεί κι αυτός στον πυλώνα απειλώντας ότι θα πέσει. Ο 19χρονος κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα και έπεσε στο κενό. Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με εγκαύματα αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός κινδύνου.



    ΣΧΟΛΙΑ