• Πολιτική

    «Επίθεση» Βίτσα στην ΕΛΑΣ για τη στάση της στα επεισόδια στη Μυτιλήνη

    • NewsRoom
    Βίτσας

    Δ.Βίτσας, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής


    Κριτική στην Ελληνική Αστυνομία για τη στάση που επέδειξε στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Μυτιλήνη εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Ραδιόφωνο 24/7”.

    Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το γεγονός πως ενώ προσήχθησαν 120 μετανάστες, δεν συνελήφθη κανείς από τους πολίτες που συμμετείχαν στα επεισόδια, κρατώντας πιστόλια φωτοβολίδας, όπως ανέφερε. Ο υπουργός σημείωσε ότι “είναι κακό παράδειγμα του τρόπου δράσης” της αστυνομίας, προσθέτοντας πως “πρέπει η αστυνομία να δει ό,τι υλικό έχει και τουλάχιστον να γίνουν προσαγωγές”.

    Περιγράφοντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ο υπουργός τόνισε: “Είναι φανερό ότι υπήρχε μία ομάδα ακροδεξιών, η οποία πήγε επί τούτου. Έκαναν κάλεσμα και πήγαν στην υποστολή της σημαίας, καλώντας τον κόσμο να πάει στην πλατεία Σαπφούς. Ήταν μία ομάδα που είχε πράγματα μαζί της, πήγε να κάνει ουσιαστικά ένα πογκρόμ”.

    Παράλληλα, ο κ. Βίτσας, άσκησε κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: “Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, στην ανακοίνωση του υπευθύνου της, δεν ανέφερε ούτε μία λέξη καταδίκης αυτών των πρακτικών. Να γίνεται κριτική στην κυβέρνηση, αλλά αν δεν υπάρχει ένα δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία κι αφήνουμε ανεξέλεγκτες τέτοιες ομάδες, μόνο κακά μπορούν να γίνουν. Είμαι σίγουρος ότι ο δημοκρατικός λαός της Μυτιλήνης τα καταδικάζει όλα αυτά και θα σταθεί ενάντια”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυτιλήνη: Συνελήφθησαν 120 μετανάστες και 2 Έλληνες αλληλέγγυοι-  30 τραυματίες στα χθεσινά επεισόδια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεοδωράκης: Το δόγμα Τόσκα επικράτησε και στην περίπτωση των επεισοδίων στη Μυτιλήνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χάος στη Μυτιλήνη: Επεισόδια εναντίον μεταναστών που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς



    ΣΧΟΛΙΑ