• Πολιτική

    Μυτιλήνη: Συνελήφθησαν 120 μετανάστες και 2 Έλληνες αλληλέγγυοι – 30 τραυματίες στα χθεσινά επεισόδια

    • NewsRoom


    Στη σύλληψη 120 ενήλικες μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς πραγματοποιώντας κατάληψη από την περασμένη Τρίτη, προέβη τη Δευτέρα η Αστυνομία στη Μυτιλήνη, λίγες ώρες μετά τα εκτεταμένα επεισόδια το βράδυ της Κυριακής.  Μαζί με τους 120, συνελήφθησαν και δυο Έλληνες, οι οποίοι βρίσκοντας το πρωί στην πλατεία ως αλληλέγγυοι προς τους μετανάστες.

    Οι αλλοδαποί συλληφθέντες είναι στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, ενώ αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου.

    Οι συλληφθέντες κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, μαζί με μεγάλο αριθμό ανηλίκων παιδιών, τα οποία είχαν πάρει μαζί τους στην πλατεία.

    Παράλληλα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία, κυρίως από το διαδίκτυο, για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες εναντίον τους.

    Την ίδια ώρα, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφίας τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χάος στη Μυτιλήνη: Επεισόδια εναντίον μεταναστών που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή του Δημάρχου Λέσβου σε Τόσκα και Βίτσα: Οι ευθύνες για τα χθεσινά γεγονότα βαραίνουν την κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ