• Πολιτική

    Ισόβια στον πατέρα για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας


    Καμιά επιείκεια στον παιδοκτόνο πρώην αστυνομικό δεν έδειξε το Κακουργιοδικείο της Αθήνας. Τον τιμώρησε με την πιο βαριά ποινή που προβλέπει ο νόμος για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας.

    Ισόβια είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Γιάννη Εικοσπεντάκη χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα της Στελίτσας ξέσπασε σε κλάματα.

    Ομόφωνα τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ένοχο τον 62χρονο χωρίς να πιστέψουν κανένα ισχυρισμό του. Ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού τα αδικήματα που καταδικάστηκε. Απορρίφθηκε και το αίτημα των δικηγόρων του να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός. Όπως και το αίτημα να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

    Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

    Στην αγόρευση του ο Ματθαίος Μάκου είπε μεταξύ άλλων:

    « Πέραν ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση η ψυχραιμία του κατηγορουμένου, εντύπωση μου έκανε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αφιέρωσε στην απολογία του μόνο ένα λεπτό για το παιδί του. Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχοραγούσε μάγουλο με μάγουλο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ουτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχορραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Ότι τον καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να κάνει τις δυο απόπειρες; Τις έκανε όμως; Αμφιταλαντεύτηκα για τον καταλογισμό του κατηγορουμένου. Αποδέχτηκε πράγματι ότι έχει κάποιας μορφής κατάθλιψη. Ζητώ την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο».

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί ότι η τραγωδία που γράφτηκε τον Απρίλιο του 2017 ήταν ένα ατύχημα. Υποστήριξε απολογούμενος:

    «Κατά λάθος έγινε. Το παιδί έκλαιγε γιατί δεν ήθελε να το κάνω μπάνιο. Την πήρα αγκαλιά και της έκλεισα το στόμα για να μην ξυπνήσει τον γιο μου…Χωρίς να το καταλάβω το παιδί έχασε την αναπνοή του…Μετά θόλωσα ….».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παιδοκτόνος της 6χρονης Στέλλας: «Θόλωσα, ήταν ένα λάθος»



    ΣΧΟΛΙΑ