• Ελλάδα

    Ιβάν – Στουρνάρας: Η κυβέρνηση θέλει να παίξει το 1 αλλά δεν της βγαίνει

    Σαββίδης

    Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για την αποπληρωμή των χρεών του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο. Θεσσαλονίκη, Τρίτη 12 Μαΐου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


    Τελικά ούτε και με την… μπάλα το έχουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εκτός του ότι προ πολλού έχουν χάσει την μπάλα, κάθε φορά που κάποιος τους την πετάει, σπεύδουν να την… πετάξουν στην εξέδρα – για γκολ ούτε λόγος.

    Η υπόθεση της εισβολής του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα φαίνεται πως θα στοιχειώνει για πολύ καιρό το Μαξίμου, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω των εκλεκτικών του συμπαθειών προς τον επιχειρηματία, τον οποίο από τη μία δεν θα ήθελε να δυσαρεστήσει, αλλά από την άλλη δεν μπορεί και να μην καταδικάσει την θρασύτατη συμπεριφορά του. Έτσι, από επίσημα κυβερνητικά χείλη με δυσκολία βγαίνουν οι λέξεις όταν πρόκειται για την υπόθεση Σαββίδη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να τονίζει χθες πως ναι μεν η εικόνα του… κουμπουροφόρου Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα εξέθεσε τη χώρα διεθνώς, αλλά παράλληλα να κάνει λόγο για ένα πρόβλημα που “δεν είναι χθεσινό” και απλώς με τη συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ “ξεχείλισε το ποτήρι” – μία στάση που ακροβατεί αδέξια μεταξύ καταδίκης και δικαιολόγησης, προδίδοντας τη “ζαλάδα” που επικρατεί στο Μαξίμου, ειδικά με δεδομένο ότι από την πλευρά των ΑΝΕΛ η συμπάθεια προς τον Ιβάν Σαββίδη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

    Μία “ζαλάδα” που έχει να κάνει και με τους χειρισμούς όσον αφορά στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League, με την κυβέρνηση να φαίνεται διχασμένη ανάμεσα σε αυτούς που είναι υπέρ της παρατεταμένης διακοπής του, και αυτούς που ζητούν να ξεκινήσει ξανά.

    Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκαν πάλι τη λύση: πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, πέτυχαν εκεί τον Γιάννη Στουρνάρα! Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προηγούμενα και πολύ θα τους βόλευε να έβγαινε από τη μέση (αλλά αυτό βέβαια δεν πρόκειται να γίνει, εφόσον έχει τη σαφή στήριξη του Μάριο Ντράγκι), αυτή τη φορά εγκαλείται για το γεγονός ότι πριν μπει στην πολιτική, ως ιδιώτης, είχε συνεργαστεί με τη Novartis ως σύμβουλος, με μία σύμβαση ύψους 4.000 ευρώ να έρχεται στο φως από φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ. Ποιο το κακό, θα πει κανείς, εφόσον πρόκειται για μία σύμβαση η οποία χρονολογείται από την περίοδο πριν υπουργοποιηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας; Κανένα κακό, είναι η προφανής απάντηση. Όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι κι αν έχει κάνει ποτέ ο Γιάννης Στουρνάρας είναι κάτι το κρυφό, το παράνομο, το ανήθικο. Και αυτό που ελπίζουν στο Μαξίμου είναι ότι με αυτό το “πυροτέχνημα” θα αποσπάσουν την προσοχή του κοινού από τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη.

    Μάλλον στην κυβέρνηση αγνοούν ότι το φιλοθεάμον κοινό ενδιαφέρεται περισσότερο για όσα συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και λιγότερο για όσα συμβαίνουν στις εξέδρες. Και αντί να παίζουν μπάλα με τα θέματα της επικαιρότητας, επιμένουν να την πετούν μακριά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Ματς» στη Βουλή για Σαββίδη και ΠΑΟΚ-Καυγάς Βασιλειάδη με βουλευτές [πρωτοφανείς διάλογοι]

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Νέα πίεση για τους «8» Τούρκους στρατιωτικούς-Η Άγκυρα δημοσιεύει βίντεο από το βράδυ του πραξικοπήματος (video)



    ΣΧΟΛΙΑ