• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βουτιά άνω του 1% και προσγείωση στα χαμηλά μήνα για WTI και Brent

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τη Μεγάλη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τις τιμές των ΗΠΑ να σταθεροποιούνται στο χαμηλότερο επίπεδο σε περίπου ένα μήνα, καθώς οι προσπάθειες διαμεσολάβησης για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς άμβλυναν τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό.

    Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Χαμάς και το Ισραήλ να αποδεχθούν το σχέδιο για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση του πυρός

    Παράλληλα, πίεση στις τιμές έφερε και η είδηση πως ο αγωγός Trans Mountain του Καναδά είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη μερική λειτουργία του αυτή την εβδομάδα. Ο αγωγός, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει μερική λειτουργία την 1η Μαΐου, αναμένεται να μεταφέρει επιπλέον 590.000 βαρέλια ημερησίως από την Αλμπέρτα στην ακτή του Ειρηνικού του Καναδά, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

    Παράλληλα, η αγορά αναμένει την συνεδρίαση της επιτροπής FOMC της FED, η οποία ξεκινά τη Μεγάλη Τρίτη, χωρίς ωστόσο μεγάλες προσδοκίες, αφού για μια φορά τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σταθερά, εν μέσω θερμότερων του αναμενόμενου στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

    Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του αργού τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε τη Μεγάλη Δευτέρα κατά 1,22 δολάρια ή -1,5%, για να διαμορφωθεί στα 82,63 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Αυτός ήταν ο χαμηλότερος διακανονισμός για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI από τις 27 Μαρτίου.

    Το Brent Ιουνίου έχασε 1,10 δολάρια, ή -1,2%, για να τερματίσει στα 88,40 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, πριν από τη λήξη του συμβολαίου στο τέλος της συνεδρίασης της Μεγάλης Τρίτης. Το Brent Ιουλίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, μειώθηκε κατά 1,01 δολάρια ή 1,1%, στα 87,20 δολάρια το βαρέλι.

     



    ΣΧΟΛΙΑ