• Πολιτική

    Έκρηξη Καμμένου και ΑΝΕΛ με τον Γιούνκερ: «Έκανε κρύο, ήταν νύχτα και τα μπέρδεψε»

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τα έβαλαν οι ΑΝΕΛ μετά την φράση του προέδρου της Κομισιόν με την οποία χαρακτήρισε «ακροδεξιούς» τους κυβερνητικούς εταίρους του Αλέξη Τσίπρα.

    Άλλωστε, ο κ. Καμμένος ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί για οποιαδήποτε θέση της τη Νέα Δημοκρατία είτε ως ακροδεξιά είτε ως νεοφιλελεύθερη. Βέβαια η εντύπωση που φαίνεται πως έχει αποκομίσει ολόκληρη η Ευρώπη είναι διαφορετική. Η απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ερώτηση για τον πως θα συνεργαστεί «με τους υπουργούς που προέρχονται από τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Kurz» ήταν χαρακτηριστική: «Εδώ έχω συνεργαστεί και με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα»!

    Ο Πάνος Καμμένος, εμφανώς ενοχλημένος από την δήλωση, απάντησε εμμέσως στον πρόεδρο της Κομισιόν, ρίχνοντάς το στο χιούμορ. «Έκανε τη δήλωση νύχτα, κάνει κρύο στις Βρυξέλλες, ήταν τέτοιες οι συνθήκες που μπορεί να με μπέρδεψε με τον Βορίδη ή τον Γεωργιάδη», τόνισε μιλώντας στον realfm, προσθέτοντας πως «όπως ο καθένας, έχει τα ελάττωματά του». Συνεχίζοντας ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «έχει μία καλή σχέση με τον κ. Γιούνκερ», προσθέτοντας  πως «δεν συνηθίζει να με χαστουκίζει φιλικά όπως τον κ. Βενιζέλο ή να με φιλάει όπως τον κ. Σαμαρά».

    Αντίθετα, άκρως επιθετική ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του κόμματος, Μανταλένας Παπαδοπούλου, η οποία έσπευσε σχεδόν να χαρακτηρίσει  τον ίδιο τον Γιούνκερ ακροδεξιό! Παράλληλα, σύμφωνα με την δήλωσή της, οι ΑΝΕΛ χαρακτηρίζονται ως ένα κεντρώο πατριωτικό κίνημα.

    «Οι εκλεκτικές σχέσεις του κ. Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά δεν κρύβονται, όσο και αν προσπαθεί να βρει ανυπόστατες και σαθρές δικαιολογίες», αναφέρει στην οργισμένη ανακοίνωσή της. «Είναι κακοήθεια εκ μέρους του Προέδρου της Κομισιόν να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναζητώντας άλλοθι για να δικαιολογήσει τη στάση του, και είναι δυστυχώς προφανέστατο ποιοι πολιτικοί ενισχύουν με τη στάση τους την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα…».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Πάνος Καμμένος: Δεν συναινώ σε οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» για τη ΠΓΔΜ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :Washington Post: Εθνικιστής φιλορώσος ο Πάνος Καμμένος



    ΣΧΟΛΙΑ