• Πολιτική

    Αστείες δικαιολογίες Φλαμπουράρη για Πετσίτη: «Επισκέπτης στο Μαξίμου, έβγαζε απλά φωτογραφίες»

    • NewsRoom
    Πετσίτης

    Ο Μανώλης Πετσίτης σε χαλαρή διάθεση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Τσίπρα


    Ως ένα είδος «τουρίστα» προσπάθησε να παρουσιάσει τον Μανώλη Πετσίτη ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε μια απόπειρα της κυβέρνησης να αποδράσει από τις σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και την εμπλοκή σε αυτό του φίλου του Νίκου Παππά.

    Από το βήμα της Βουλής, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε πως ο Μανώλης Πετσίτης δεν ήταν φίλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, δικαιολόγησε τις φωτογραφίες που εμφανίζεται μαζί με τον πρωθυπουργό αλλά και τον ίδιο λέγοντας πως απλά συμμετείχε «μαζί με αρκετό άλλο κόσμο» στους πανηγυρισμούς της εκλογικής νίκης του 2015.

    «Αν είστε στο δρόμο και δίπλα σας περάσει κάποιος και σας βγάλει φωτογραφία ή έρθει κάποιος στο γραφείο και βγάλει φωτογραφία δεν θα ήταν ντροπή μου να το αναφέρω» είπε ο κ. Φλαμπουράρης. «Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού ή του Φλαμπουράρη κάποιος που – όπως μου λένε –βρέθηκε δίπλα μας όταν κερδίσαμε το 2015 και έβγαλε φωτογραφίες».

    Όταν  από τα έδρανα της ΝΔ του υπενθύμισαν τις φωτογραφίες που εμφανίζουν το συγκεκριμένο πρόσωπο στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Φλαμπουράρης αντέδρασε εκνευρισμένος. «Ποιο πόντιουμ; Μην με εκνευρίζετε. Δεν καταλαβαίνετε τι λέτε; Όπως δεν καταλαβαίνετε το περιεχόμενο της ερώτησης. Δεν ξέρετε την ουσία».

    μανωλης πετσιτης

    Μάλιστα, προσπάθησε να στρέψει τις κατηγορίες εναντίον της ΝΔ. «Απλά θέλετε να πείτε ότι είναι σκάνδαλο ότι κάνουμε και εμείς σκάνδαλα. Δικοί μας δεν έχουν περάσει ούτε απ έξω από τα δικαστήρια. Δικοί σας είναι από ισόβια έως 5 χρόνια. Εμείς θα συνεχίσουμε και να προστατεύουμε την παραγωγική βάση της χώρας και να επιδιώκουμε οι εργαζόμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια και να αναζητάμε τα σκάνδαλα που εσείς κάνατε και οδηγήσατε την χώρα στα βράχια. Δεν είναι δυνατόν ο λαός να ξεχάσει όσα κάνατε».

    Στην τοποθέτησή του ο κ. Φλαμπουράρης απέφυγε πάντως να εξηγήσεις πως ο… «απλός επισκέπτης του Μαξίμου» φαίνεται να συμμετέχει στα προεκλογικά στοιχήματα με τα υπόλοιπα κεντρικά στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σταθάκης: Για όλα φταίει η ΝΔ 

    Από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης επιχείρησε να αντιστρέψει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και να τις στρέψει κατά της Νέας Δημοκρατίας, επεναλαμβάνοντας το επιχείρημά του πως «αν υπάρχει σκάνδαλο τότε ανήκει στην ΝΔ καθώς επί της δικής της θητείας αυξήθηκε το χρέος της ELFE προς την ΔΕΠΑ».

    Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρχε σχέδιο ανταλλαγής ακινήτων ωστόσο έσπευσε να το χρεώσει προσωπικά στον πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ κ. Κιτσάκο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι το επίμαχο σχέδιο ακυρώθηκε από το έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος που ενημέρωσε την κυβέρνηση πως τα ακίνητα Λαυρεντιάδη είναι δεσμευμένα.

    Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης είπε πως η σημερινή σχέση της ΔΕΠΑ και ELFE ρυθμίζεται από δύο δικαστικές αποφάσεις. Παράλληλα υποστήριξε ότι απέλυσε τον κ. Κιτσάκο για λόγους που δεν σχετίζονται με την ELFE αλλά γιατί δεν κρίθηκε ικανός να ηγηθεί της προσπάθειας αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.

    Πάντως, απέφυγε να αναφερθεί στην εμπλοκή Πετσίτη λέγοντας γενικά ότι δεν θα αναφερθεί σε «παρατρεχάμενους»

    Γιάννης Δραγασάκης: Είναι «fake σκάνδαλο»

    Για απόπειρα δημιουργίας fake σκανδάλων κατηγόρησε την ΝΔ, από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Όπως ανέφερε «το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι έχει ζωτική ανάγκη να πάει σε εκλογές με λίστα σκανδάλων. Πρέπει να φτιάξει μια ισορροπία: από την μια τα πραγματικά σκάνδαλα και από την άλλη μια αντίρροπη εικόνα. Όποια πέτρα και αν σηκώσουμε κάτι δικό σας θα βρούμε από κάτω».

    Αναφορικά με την δική του εμπλοκή όπως την έχε περιγράψει ο κ. Κιτσάκος είπε «ο Κιτσάκος λέει ότι του είπα πρόσεξε να μην κόψεις το ρεύμα και φρόντισε να μην ανέβει το χρέος. Και εσείς το ίδιο δεν θα λέγατε; Βάλατε το όνομά μου για να δείξετε ότι στην υπόθεση ενέχεται όλη η κυβέρνηση και μάλιστα ο αντιπρόεδρος. Ο κ. Γεωργιάδης κατάλαβα τι ονειρεύεται: ειδικά δικαστήρια ίσως και εξορίες».

    Πάντως η Νέα Δημοκρατία προανήγγειλε πως στην περίπτωση που εκλεγεί ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και θα οδηγήσει τους υπουργούς της κυβέρνησης στο ειδικό δικαστήριο καθώς υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για την πολιτική παρέμβαση των υπουργών στο σκάνδαλο και σε πράξεις για τις οποίες ήδη ο Θ. Κιτσάκος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Καυτά» ερωτήματα μένουν αναπάντητα: Γιατί πληρωνόταν ο «αθώος συμμαθητής» Πετσίτης από επιχειρηματίες;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βουλή: Καταπέλτης η ΝΔ για την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE, «θα πάτε σε ειδικό δικαστήριο»



    ΣΧΟΛΙΑ