• Πολιτική

    Άρον-άρον στο Φανάρι μεταβαίνει ο Γαβρόγλου: Στο επίκεντρο η «συμφωνία» Τσίπρα-Ιερώνυμου

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Κώστας Γαβρόγλου/υπουργός Παιδείας


    Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το πρωί του Σαββάτου.

    Το Φανάρι εμφανίζεται ενοχλημένο για την έλλειψη ενημέρωσης από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την «καταρχήν συμφωνία» μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, για τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας. Μάλιστα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάλεσε την Παρασκευή την Ελληνίδα πρόξενο στην Κωνσταντινοπολη, Γεωργία Σουλτανόπουλου, για εξηγήσεις. Η πρόξενος έγινε δέκτης διαμαρτυριών σε έντονο ύφος, καθώς η «συμφωνία» αφορά και μητροπόλεις που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Φαναρίου, ήτοι την Εκκλησία της Κρήτης (η οποία συνεδριάζει μάλιστα το Σάββατο για το ζήτημα), τις μητροπόλεις της Δωδεκανήσου και τις 36 μητροπόλεις των Νέων Χωρών.

    Η αυριανή συνάντηση ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το σάιτ του υπουργείου Παιδείας και εμφανίζεται ως «προγραμματισμένη από καιρό». Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα και επισπεύδεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Εξηγήσεις από την Ελληνίδα πρόξενο ζήτησε το Φανάρι, οργή στην Εκκλησία της Κρήτης



    ΣΧΟΛΙΑ