• Πολιτική

    Αναβρασμός στη Μυτιλήνη εν αναμονή της… καθυστερημένης άφιξης Τσίπρα

    • NewsRoom


    Αναβρασμός επικρατεί στη Μυτιλήνη εν όψη της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  στη Λέσβο για το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Η Μυτιλήνη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αστυνομικό κλοιό, καθώς ο πρωθυπουργός πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία στο συνέδριο μετά τις επτά το απόγευμα, ενώ αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένο και το συλλαλητήριο των κατοίκων.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  έχουν ληφθεί για την πρωθυπουργική επίσκεψη, καθώς οι κάτοικοι του νησιού έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς για το Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, αμέσως μετά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο θα του παραδώσει ένα υπόμνημα με τα αιτήματά του και στη συνέχεια θα προσέλθει στην Πλατεία Σαπφούς για το συλλαλητήριο.

    Πάντως, η άφιξη του πρωθυπουργού έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στη γειτονική Λήμνο, όπου το κλίμα ήταν σαφώς πιο ήρεμο.

    Στο μεταξύ, η συμμετοχή στην απεργία στη Λέσβο που κήρυξε το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του νησιού, τόσο στην πόλη όσο και στο υπόλοιπο νησί, είναι καθολική.

    Η κινητοποίηση γίνεται σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούν ακόμα χαμηλό ποσοστό ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές. Επίσης το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου διαμαρτύρεται “για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών” όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Στο νησί, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, καθώς οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κλούβες των ΜΑΤ και με κορδέλες. Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται  διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ειδικών της ΕΛΑΣ για τις τηλεπικοινωνίες.

    Αντιπαράθεση για τις διμοιρίες των ΜΑΤ

    Σε μόλις εννέα ανέρχονται οι διμοιρίες που θα βρεθούν στο πλευρό του πρωθυπουργού σήμερα στη Λέσβο, όπως προκύπτει από την απάντηση πηγών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, η οποία είχε δηλώσει πως ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες.

    Συγκεκριμένα, οι πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω δυνάμεις:

    – Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

    – Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου, εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

    – Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.

    – Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

    Καταλήγοντας οι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατηγορούν την κ. Σπυράκη ότι διέσπειρε ψευδή είδηση, “αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας από Λήμνο: «Τώρα την περάσαμε τη φουρτούνα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ για Λέσβο: 17 διμοιρίες συνοδεύουν τον Τσίπρα για να τον προστατεύσουν από τον ενθουσιασμό των κατοίκων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί ο Τσίπρας χρειάζεται 7 διμοιρίες των ΜΑΤ για να πάει στη Λέσβο



    ΣΧΟΛΙΑ