• Πολιτική

    «Θερμή» υποδοχή Τσίπρα ετοιμάζουν στη Λέσβο: Συλλαλητήρια, «λουκέτα» και… δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Ψυχρολουσία στο Μέγαρο Μαξίμου για το αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει σήμερα και αύριο στη Μυτιλήνη, παρουσία υπουργών της κυβέρνησης, και για την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού την Πέμπτη. Κάτοικοι και φορείς στη Μυτιλήνη επιφυλάσσουν «θερμή» στον πρωθυπουργό ο οποίος μεταβαίνει αύριο Πέμπτη στη Λέσβο.

    Τα μέτρα στο νησί είναι δρακόντεια. Οι φορείς του Λέσβου αναμένεται να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα με απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

    Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν, με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 19:00 στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αναμένονται στη Λέσβο δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα.

    Δυσφορία Μαξίμου

    Το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ορισμένοι φορείς δεν θα συμμετάσχουν στο αναπτυξιακό συνέδριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κλειστές θα μείνουν από τις 12 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου οι υπηρεσίες της Περιφέρεας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Λέσβου. Πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων είναι η άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, αλλά και η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

    Κινητοποιήσεις και στη Χίο

    Εξάλλου γι αύριο, κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και στη Χίο, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, ενώ αντιπροσωπεία φορέων του νησιού θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για το συλλαλητήριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς οι νέες περικοπές στις συντάξεις μπορούν να φέρουν εκλογές το φθινόπωρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατάργηση των φοροαπαλλαγών και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ζητά ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To ΔΝΤ «τινάζει στο αέρα» το ελληνικό success story-Πιέσεις Λαγκάρντ για αφορολόγητο και συντάξεις



    ΣΧΟΛΙΑ