• Οικονομία

    Από 1η Φεβρουαρίου η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

    • NewsRoom


    Ακόμη έναν μήνα υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη ρύθμισηγια τις 120 δόσεις, καθώς το μέτρο τίθεται σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου.

    Την Παρασκευή υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η απόφαση για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο και κυρίως προς την εφορία.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις στις εφορίες. Παρόλα αυτά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν μια σειρά εγγράφων, διαδικασία η οποία εξ αρχής θεωρείται χρονοβόρα.

    Οι αιτήσεις θα γίνονται στην ΑΑΔΕ ενώ το κούρεμα των τόκων – και όχι της βασικής οφειλής- μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 85 με 95%.

    Α. Οφειλές που έχουν ρυθμιστεί με οριστική δικαστική απόφαση ή δικαστικό συμβιβασμό κατά τις διατάξεις του νόμου 3869/2010 (Α’ 130), ακόμα κι αν ακολούθησε έκπτωση του οφειλέτη για οποιονδήποτε λόγο και

    Β. Οφειλές που αφορούν σε ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών.

    Κατόπιν των ανωτέρω ο οφειλέτης , ο οποίος εμπίπτει στις ως άνω κατηγορίες και οι συνολικές οφειλές του προς το δημόσιο δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, υποβάλλει αίτηση στη Φορολογική Διοίκηση από την 1η Φεβρουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2018. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη.

    Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ του mononews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ