• LIFE&STYLE

    Μήπως έχετε μια φίλη χειριστική;

    φίλες


    Πολλοί άνθρωποι έχουν μάθει για να πετύχουν αυτό που θέλουν, να είναι… χειριστικοί. Κάθε μέρα συναντάμε χειριστικούς άνθρωπους, μήπως όμως τους έχουμε και στη ζωή μας; Μήπως η κολλητή μας ή κάποια φίλη μας είναι χειριστική; Πώς θα το καταλάβουμε και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό;

    Πρώτ ΄απ΄όλα και μόνο που αισθανόμαστε πίεση από μια φίλη μας, αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Οι σχέσεις, ειδικά οι φιλικές πρέπει να είναι ισότιμες και να στηρίζονται στην κατανόηση και τον σεβασμό. Ένας χειριστικός άνθρωπος όμως, που έχει μάθει να περνάει το δικό του με τρόπους που φέρνουν τον άλλο σε δύσκολη θέση, σίγουρα δεν αισθάνεται ίσος προς εσάς. Θέλει να πιστεύει πως είναι ξεχωριστός και πως οι δικές του ανάγκες, έχουν περισσότερη σημασία από τις δικές σας.

    Μια χειριστική φίλη, δημιουργεί ενοχές. Κατεβάζει μούτρα, όταν αρνείστε να πάτε στο μέρος που εκείνη (και μόνο εκείνη) επιλέγει για τους δικούς της λόγους (για να συναντήσει για παράδειγμα αυτόν που της αρέσει), σας κάνει να αισθάνεστε πως δεν είστε… εντάξει, πως δεν ενδιαφέρεστε γι αυτή, δεν την αγαπάτε. Μπορείτε για μια δυο φορές να κάνετε αυτό που σας ζητάει, αρκεί κι εκείνη να κάνει το ίδιο για εσάς. Όμως πρέπει η προτεραιότητα σας, να είναι ο εαυτός σας! Και δεν το λέμε εγωιστικά, όσο κι αν ακούγεται έτσι. Πρέπει να αναρωτηθείτε δηλαδή, αν πράγματι θέλετε να κάνετε αυτό που σας ζητάει, ή όχι. Αν σας είναι αδιάφορο το που θα πάτε, φυσικά και να πάτε. Αν όμως δεν θέλετε, πρέπει να το ξεκαθαρίσετε.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ZARA: 10+1 λευκά φορέματα σε διάφορα σχέδια – Το απόλυτο καλοκαιρινό ρούχο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 10 αγαπημένοι στιλιστικοί συνδυασμοί της Kim Kardashian

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ZARA: 10 μίνι φορέματα για την καθημερινότητά σας, από το πρωί μέχρι το βράδυ



    ΣΧΟΛΙΑ