• LIFE&STYLE

    Οι άντρες που πρέπει ν’ αποφεύγετε

    • NewsRoom
    σχέση


    Εντάξει δεν είναι εύκολο να τον καταλάβεις από την αρχή. Κι όταν αρχίζεις κάτι να παίρνεις είδηση, αν τον έχεις ερωτευτεί, αν είσαι ήδη πολύ καιρό μόνη και θέλεις οπωσδήποτε έναν σύντροφο, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, βαφτίζεις προτερήματα συμπεριφορές που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από… τοξικές.

    Και φυσικά με τέτοιους άντρες, δημιουργούμε τοξικές σχέσεις μέσα απο τις οποίες βιώνουμε βασικά αρνητικά συναισθήματα. Κύριο χαρακτηριστικό τους μάλιστα είναι οτι εμφανίζονται ως ευεργετικές, φαίνονται οτι λειτουργούν καλά ενώ τίποτε απο αυτά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι σαν την κλασική, παλιά ατάκα των γονιών “σε χτυπώ για να γίνεις καλός άνθρωπος”. Παίρνουν την ενέργειά μας και μειώνουν την αυτοεκτίμησή μας. Για παράδειγμα σε μια δύσκολη στιγμή σας που το μόνο που χρειάζεται μια γυναίκα, εσείς, είναι υποστήριξη ο “τοξικός” άντρας βρίσκει ευκαιρία να την προσβάλει, να της ρίξει το ηθικό ή να τη…χειριστεί.

    antras2Ποιοι είναι όμως τελικά οι “τοξικοί” άντρες και πώς θα τους καταλάβουμε;

    1. Ο κριτής: Απολαμβάνει να  κάνει τη σύντροφό του να αισθάνεται κατώτερη κι αυτό το πετυχαίνει με διαρκή κριτική.
    2. Ο χειριστικός: Το μόνο που θέλει είναι να την ελέγχει, ακόμη κι αν της προσφέρει πολλά και δεν εννοούμε συναισθηματικά. Το κάνει γιατί θέλει να τον έχει ανάγκη.
    3. Ο ανταγωνιστικός: Θέλει να είναι καλύτερος από εκείνη. Θεωρεί ότι όλα είναι ένα power game. Και φυσικά θέλει να κερδίζει.

    Η συνέχεια στο womannow.gr.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γυναικεία γλώσσα του σώματος: 10 σημάδια που δείχνουν ότι ενδιαφέρεται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα «don’ts» μιας ερωτικής σχέσης!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι συνήθειες των αγαπημένων ζευγαριών και τα οφέλη τους

     



    ΣΧΟΛΙΑ