• Ροή Ειδήσεων

    Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

    Wall Street


    Μικτές τάσεις επικράτησαν στις αγορές της Ασίας, με το δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει αμετάβλητος ενώ με οριακές μεταβολές διεξάγονται οι συναλλαγές στην Κίνα.

    Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 23,520 μονάδες, κοντά στο χτεσινό του κλείσιμο. Σε κλαδικό επίπεδο, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη  τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς η ενδυνάμωση του γιεν, πλήττει τις εξαγωγές της χώρας. Η μετοχή της Honda υποχώρησε 0,5% και της Toyota έκλεισε 0,38% χαμηλότερα. Στο υπόλοιπο ταμπλό, η μετοχή της Softbank υποχώρησε 5,37% εν μέσω συζητήσεων για την εξαγορά μεριδίου στη WeWork.

    Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai κινείται με οριακές μεταβολές ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,56%, το πρώτο θετικό πρόσημο για το δείκτη από τις αρχές του μήνα. Στο ταμπλό, οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου ενισχύονται, ενώ και οι πετρελαϊκές καταγράφουν κέρδη μετά την αύξηση των τιμών πετρελαίου.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία καταγράφει κέρδη 1,06%, ο IDX στην Ινδονησία σημειώνει 0,15% άνοδο, ο STI στη Σιγκαπούρη κινείται με απώλειες 0,86% ενώ και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε με πτώση 1,12% στις 2,228,62 μονάδες.

    Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές, με οριακά κέρδη 0,14% στις 6,049,80 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ