• ΑΓΟΡΕΣ

    Επανέρχονται οι πιέσεις στη Wall Street… εξ Ανατολής αυτή τη φορά

    wall street


    Μετά την ανάκαμψη της Παρασκευής, οι δείκτες στη Wall Street δέχονται εκ νέου πιέσεις, στο ξεκίνημα των συναλλαγών της Δευτέρας, με τον δείκτη Dow Jones να κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 25.289,71 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 0,31% στις 2.757 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,6%.

    Στις αναταραχές που έχουν πυροδοτήσει, η αύξηση των αμερικανικών αποδόσεων παγκοσμίως, ο εμπορικές πόλεμος με την Κίνα, έρχεται να προστεθεί και η γεωπολιτική ένταση με τη Σαουδική Αραβία, το Σαββατοκύριακο.

    Την Κυριακή, η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε  ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της, καθώς το χρηματιστήριο στο Ριάντ βυθίστηκε μετά από προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για «σοβαρή τιμωρία» για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Jamal Kashoggi, της Washington Post.

    Το κλίμα επιβαρύνεται, καθώς στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

    Συγκεκριμένα, σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 0,1%, όπως και τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 0,6%. Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις εξαιρουμένου των αυτοκινήτων, παρουσίασαν επιβράδυνση 0,1% για το μήνα Σεπτέμβριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,4%.



    ΣΧΟΛΙΑ