• Architecture & Design

    Μία σύγχρονη κατοικία με αέρα εξοχής σχεδόν στο κέντρο της πόλης [12 pics]


    Η βασική ιδέα πίσω από τη σχεδίαση της συγκεκριμένης κατοικίας ήταν η ενσωμάτωση country στοιχείων σε ένα διαμέρισμα για έξι άτομα. Και η κατοικία που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Normless στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης συνδυάζει μικρούς και λειτουργικούς ιδιωτικούς χώρους για όλα τα μέλη της οικογένειας και ευρύχωρους καθιστικούς χώρους σε όλο το σπίτι που ενθαρρύνουν τις κοινές δραστηριότητες.

    Η κατοικία αποτελείται από έναν ανοιχτό χώρο εισόδου, τραπεζαρία και καθιστικό, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια για τα τέσσερα παιδιά, ένα master υπνοδωμάτιο με μπάνιο, τρία μπάνια και μία σοφίτα.

    Η αρχιτεκτονική ομάδα του Normless χρησιμοποίησαν μια ήπια χρωματική παλέτα για να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, ενώ «έπαιξαν» με διαφορετικές υφές στους τοίχους και την οροφή.

    Ανάμεσα στο καθιστικό και στην τραπεζαρία, ένας κλειστός χώρος που χωρίζεται από τους άλλους με γυάλινες πόρτες με μεταλλικό πλαίσιο, χρησιμοποιείται ως γραφείο.

    Ένα από τα εντυπωσιακότερα, ίσως, στοιχεία του σπιτιού είναι τα ξύλινα σκαλιά που κρέμονται από τον τοίχο και λειτουργούν, παράλληλα, ως επιπλέον καθίσματα όταν μαζεύεται πολύς κόσμος στο σπίτι.

    Μια κατοικία που με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τις άνετες γωνιές της αποπνέει ηρεμία και χαλαρότητα, έστω κι αν βρίσκεσαι ουσιαστικά δίπλα στην πόλη…



    ΣΧΟΛΙΑ